Az 1% nekünk sokat számít!
Segítsd a mentők munkáját adód 1%-ának felajánlásával!

Segítek!

Mobil ultrahangkészülék – 2023.12. hó

A Mentőszolgálat története a folyamatos fejlesztések és újítások krónikája. Most egy olyan apró technikai csodáról számolhatunk be, amely szinte egy zsebben is elfér, és akár életeket is menthet: ez az Alapítványunk segítségével beszerzett mobil ultrahangkészülék!

„Ez egy rendkívül kompakt, mobiltelefonhoz csatlakoztatható ultrahangfej, könnyen magunkkal vihetjük a táskában is, így nem csak az autón használható.”

 – kezdi az ismertetőt a több mint 15 éve kivonuló mentőtisztként szolgáló Hangai József.

A legtöbbször közúti baleseteknél kerül elő a mobil ultrahang, ilyenkor a belső vérzések felderítésében nyújt segítséget, de volt, hogy a mellkasi fájdalom differenciál diagnosztikájára használták a gépet, amely hetente több alkalommal is bajtársaink segítségére van a szegedi rohamkocsin.

Alapítványunk célja, hogy még több mentőállomás számára vásárolhassunk mobil ultrahangkészüléket, amely a korai diagnózist elősegítve életeket menthet. 

5.000, 10.000, 25.000 Ft
vagy más összegű

adományával most egy 2,2 millió forint értékű mobil ultrahangkészülék megvásárlásához járulhat hozzá!

Hálánk jeléül fogadjon szeretettel egy külön Adományozóink számára készített keresztrejtvényt, amelyet innen tölthet le!

Az életmentő eszköz – Mobil ultrahang

Korábban egy belső vérzést csak más klinikai jelek alapján feltételezhettek a mentősök, komplexebb vizsgálatra már csak a kórház sürgősségi osztályán kerülhetett sor.
„Képalkotó berendezéseket csak a kórházban használtunk, de a mobil ultrahanggal már a rohamkocsi is tudja segíteni a sürgősségi ellátás ezen funkcióját.” – emeli ki mentőtiszt bajtársunk.


Mit tud még az életmentő eszköz? 
● okostelefonhoz vagy tablethez vezetékmentesen csatlakoztatható 
● kompakt méretű, ellenálló, teljesen vízálló kivitel 
● traumás és belgyógyászati tünetekkel rendelkező betegek is vizsgálhatók vele


Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja mobil ultrahangkészülék beszerzése. 

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

  • korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.