Az 1% nekünk sokat számít!
Segítsd a mentők munkáját adód 1%-ának felajánlásával!

Segítek!

Társadalmi szemléletformálás és adománygyűjtés

A minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedő civil szervezetként – hasonlóan más civil szervezetekhez – az Országos Mentőszolgálat Alapítvány is igyekszik bevonni társadalmi környezetét a tevékenységébe. Szeretnénk mi is széles körben tájékoztatást nyújtani és ezzel együtt támogatásokat gyűjteni, hogy a lehető legeredményesebben teljesíthessük Alapító Okiratunkban foglalt céljainkat:

  1. korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  2. hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  3. az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

Nagy örömünkre magánszemélyek, vállalatok, önkormányzatok is támogatják munkánkat az ország minden pontjáról, a tőlük kapott adományokat pedig fenti céljaink megvalósítására fordítjuk.
 

Céljaink eléréséhez többek között elektronikusan és posta útján küldött alapítványi hírleveleket is alkalmazunk, melyek során az adatvédelmi jogszabályoknak és irányelveknek megfelelve törekszünk a megkeresettek személyes megszólítására. Tapasztalataink és eredményeink azt mutatják, hogy az üzeneteink társadalmi környezetünkhöz való eljuttatására, a munkánk iránti érdeklődés felkeltésére, valamint a lehetséges támogatók megkeresésére és a velük való kapcsolattartásra ma Magyarországon ez az egyik leghatékonyabb módszer.

A hírlevélküldési tevékenységünkkel kapcsolatban hozzánk érkező leggyakoribb, általános érdeklődésre számot tartó kérdésekre az alábbiakban is szeretnénk válaszokat adni:Miért pont az Országos Mentőszolgálat Alapítványt támogassam?

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványt az összes magyarországi mentőállomásért és társaikért tenni akaró mentődolgozók hozták létre 2004-ben. Hiszünk a bajtársiasságban, a józan emberi gondolkodásban és a segítségnyújtás örömében. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) központi alapítványaként azért dolgozunk, hogy

  • segítsük az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek műszaki fejlesztését,
  • a dolgozók munkakörülményeinek javítását,
  • a bajtársak nagyobb társadalmi megbecsülését,
  • és edukációs programjainkon keresztül növeljük a lakosság elsősegélynyújtási ismereteit.

Alapítványunk a beérkező támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatja az életmentők munkáját.


Honnan tudják a nevemet és a címemet?

Minden hírlevelünkben található Adatkezelési Tájékoztató, amelyben pontosan leírjuk, hogy az adott levél címzettjének adatai honnan származnak, és azokat milyen jogcímen használja a feltüntetett Adatkezelő. Kérjük, mindig figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót, és az abban leírt elérhetőségeken vegye fel a kapcsolatot az Adatkezelővel levélküldéssel vagy adataival kapcsolatos ügyintézés céljából.


Csak csekken tudom támogatni az Alapítvány munkáját?

Természetesen a csekken található bankszámlaszámra utalással is adományozhat, ebben az esetben kérjük az utalás közlemény rovatában tüntesse fel a csekken található befizetőazonosítót. Köszönjük!


Online is tudok adományozni?

Természetesen online adományozásra is van lehetőség honlapunkon, kérjük kattintson az alábbi gombra:


A levél címzettje elhunyt, miért küldenek neki levelet?

Nem célunk, legnagyobb sajnálatunkra mégis előfordulhat olyan eset, amikor megkeresésünk címzettje már elhunyt. Az ilyen jellegű kellemetlenségekért elnézést kérünk, sajnos a név és cím adatbázisok, ahonnan az adatok származnak, nem frissülnek napi szinten és teljes körűen, így előfordulhat, hogy a levél címzettje már nem él, és csak az Ön bejelentése alapján tudjuk az adatokat törölni.

Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha az adott címen már nem lakik a címzett.


Miért szerepel összeg a csekken? Miért „mondják meg”, hogy mennyivel támogassam a munkájukat?

Tapasztalataink alapján alakult ki ez a gyakorlat. Korábban a kitöltetlen csekkek küldésekor sokan kérdezték tőlünk, hogy mekkora összeggel támogassanak bennünket, ennek eldöntése ugyanis kihívást jelentett a számukra. Az összeg mező kitöltésével így némi iránymutatást szeretnénk adni Önnek is, amennyiben nincs határozott elképzelése.

Egy átlagos adomány értéke 2000 Ft, ezért ez kerül a csekkre, de természetesen ettől eltérő összegű támogatásnak is örülünk, hiszen valljuk, hogy az adományozás önkéntességén túl minden adomány számít, sok kicsi (és nagy) pedig sokra megy.


Miért költenek a levelek kiküldésére, nem tudják hasznosabban elkölteni az adományokat?

Mint minden civil szervezet, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány is nagylelkű támogatói adományaiból végzi munkáját az Alapító Okiratban foglalt küldetése és céljai szerint. Ahhoz azonban, hogy ez megtörténhessen, kapcsolatban kell állnunk társadalmi környezetünkkel, folyamatosan tájékoztatást adva munkánkról, lehetőséget kínálva annak támogatására.

Ezt igyekszünk a lehető leghatékonyabban megtenni, úgy, hogy a használt kommunikációs csatorna, például elektronikus és postai hírleveleink, költséghatékonyan, azaz egyszerre adjon lehetőséget tájékoztatási és egyben adománygyűjtési céljaink megvalósítására is.


Miért tőlem kérnek adományt, ez nem az állam dolga lenne?

Az Országos Mentőszolgálat működtetése ugyan állami feladat, de az, hogy a mentőknek a legkorszerűbb felszerelések álljanak rendelkezésükre az életmentéshez, és hogy laikusként minél több honfitársunk tudjon nekik ebben spontán újraélesztéssel segíteni, közös felelősségünk. A technika és az újraélesztési protokollok folyamatosan fejlődnek, egyre jobb és egyre hatékonyabb életmentő eszközök és módszerek állnak rendelkezésre. Főképpen ezek beszerzését (a mentők igényei szerint) és az újraélesztési tudás széles körű elterjesztését végzi Alapítványunk. 

 


 

További kérdéseivel kérjük forduljon hozzánk bizalommal alábbi elérhetőségeinken: