Az 1% nekünk sokat számít!
Segítsd a mentők munkáját adód 1%-ának felajánlásával!

Segítek!

LUCAS 3 mellkaskompressziós készülék – 2023.12. hó

„A robotok elveszik a munkánkat” – halljuk sokszor a vészjósló jövőképet. De a modern technológia nem kiváltja az emberek munkáját, hanem támogatja. Ahogy a mentőkét is: egy mellkaskompressziós készülék robotkarja például fáradhatatlanul végzi az újraélesztéshez szükséges nyomásokat, miközben a mentőegység az ellátás más feladataira fókuszálhat.

Így történt ez nemrég is, amikor egy hetven év feletti beteghez riasztották a mezőkövesdi esetkocsit, a bajtársak pedig a helyszínre érve azonnal megkezdték az újraélesztést, előbb manuálisan, később az Alapítványunk által nemrég adományozott, frissen az autóra került készülékkel. 

A mellkaskompresszió egy rendkívül fárasztó fizikai aktivitás, a hatékonysága 2 perc után szignifikánsan csökken, ezért is kell váltani, ha manuálisan végezzük az életmentést. A gép azonban fáradhatatlan: minden mellkasi nyomást egyforma erővel, egy algoritmus alapján végez.” – foglalja össze a lényeget dr. Sipos József orvos, aki első mentőállomásvezetői napján vethette be az Alapítványunk által előző napon átadott LUCAS 3-at. Az életmentő eszközzel végzett sikeres újraélesztés után a beteget végül helikopter szállította a miskolci kórházba.

Ahhoz, hogy újabb sikertörténetek szülessenek, most az Ön segítségét is kérjük. Adományozói összefogással újabb LUCAS 3 készüléket szeretnénk átadni egy olyan mentőállomás számára, ahol arra a legnagyobb szükség van. 

Kérjük fogadja szeretettel letölthető mentőautó makettünket. Reméljük, hogy a kis makett örömet szerez majd Önnek, és emlékezteti arra, hogy a mentőkre mindig számíthat a bajban!

Mentőautó makett letöltése

Az életmentő eszköz: LUCAS 3 mellkaskompressziós készülék

Az újraélesztés egy komplex ellátási folyamat, ami komoly fizikai és szellemi erőfeszítést jelent a mentőknek. Ebben nyújt támogatást a LUCAS 3.
„Ha van nálunk mellkaskompressziós készülék, jóval hatékonyabb lehet a mentés. Nem kell arra is koncentrálni, hogy kétpercenként cseréljük a mellkasi nyomást végzőket, monitorozzuk a fáradtságukat. Ehelyett fókuszálhatunk a szívritmus analizálására, a beteg reakcióira. Ráadásul a LUCAS 3 akkumulátorai is jól bírják, így egy elhúzódó újraélesztés során is nagy hatékonysággal használható” – mondja dr. Sipos József.

"A mentőzés igazi varázsát – és egyben nehézségét – az adja, hogy nem lehet előre felkészülni mindarra, ami a helyszínen vár. Jó döntéseket kell hozni nagyon rövid idő alatt, egy maximum háromfős csapattal. Amikor pedig sikerül egy beteget stabilizálnunk, enyhíteni a fájdalmát, mérsékelni a fulladását, a betegtől, vagy a hozzátartozóktól azonnali visszajelzést kapunk. Ez óriási motivációt ad, ilyenkor érezzük, hogy igen, ezt a munkát érdemes csinálni.”


Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 1 db LUCAS 3 mellkaskompressziós készülék megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

  • korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.

Köszönjük segítségét!