Mobil ultrahangra gyűjtünk. Legyen Neked is szívügyed az életmentés!

Mobil ultrahang − csúcstechnika a mentőautón

Egyre több, korábban csak a kórházi ellátásban használt eszköz kerül a modern mentőautókba. Ismerkedjenek meg a hazai mentés egyik legújabb vívmányával: íme, a mobil ultrahang!

A mobil ultrahang egy rendkívül kompakt eszköz, amely okostelefonhoz vagy tablethez vezetékmentesen csatlakoztatva használható. Kis méretének köszönhetően nem csak a mentőautón működik jól, de a táskába elpakolva bárhol, az autótól távol is bevethető.

Bár a használata egyszerű, külön képesítés szükséges hozzá, így Alapítványunk nem csak az eszközök beszerzésében, de a kapcsolódó képzések finanszírozásában is részt vesz.

Bajtársaink már éles helyzetekből vett példákkal támasztják alá, milyen hathatós segítséget jelent ez az innovatív eszköz a legkomolyabb sérülések ellátása esetén:

„A legtöbbször közúti baleseteknél kerül elő a mobil ultrahang, ilyenkor a belső vérzések felderítésében nyújt segítséget. Pár perc alatt átvizsgálható vele a hasüreg, a máj, a lép, ellenőrizhetjük, hogy van-e a mellkasban légmell, a szívburokban bármilyen folyadék. Bár a helyszíni eredmények nem helyettesítik minden esetben a kórházi vizsgálatokat, a korai diagnózissal időt nyerünk: gyorsabban kerülhet a beteg a műtőasztalra, ami javíthatja az ellátás sikerét.” − Hangai József, mentőtiszt

Mit tud még a mobil ultrahang?

• okostelefonhoz vagy tablethez vezetékmentesen csatlakoztatható
  • kompakt méretű, ellenálló, teljesen vízálló kivitel
  • traumás és belgyógyászati tünetekkel rendelkező betegek is vizsgálhatók vele

Az új eszközök hatékonyabbá tehetik a mentősök helyszíni munkáját, a kapcsolódó képzések pedig abban segítenek, hogy mind több bajtársunk ismerkedhessen meg a mobil ultrahang professzionális használatával.

3.000, 5.000 vagy 10.000 forint adománya ehhez jelent kézzel fogható segítséget. KÖSZÖNJÜK!

Biztonságos fizetés – Adománya garantáltan célba ér!