Speciális égési kötszerre gyűjtünk!
Támogasd a mentőket!

Segítek!

Eredmények: így segítettük a mentők munkáját 2022 első félévében

Több mint 346 millió forint értékben támogatta Alapítványunk a magyarországi mentőállomásokat és az életmentőket január-június között.

Az év első felében 22 db nagyértékű LifePak15 komplex defibrillátort adtunk át 21 mentőállomás részére, több mint 212 millió forint értékben pest megyei és vidéki állomások részére egyaránt. 

4 db Lucas 3 mellkaskompressziós készülék állt szolgálatba Marcali, Heves, Eger és Miskolc Mentőállomásokon. A LUCAS 3 legfőbb előnye, hogy felszabadítja egy teljes ember munkáját, aki így más módon segítheti az ellátást. Dr. Csirszka Ilona mentőorvos több sikeres életmentéssel a háta mögött így
összegez:

„A mi autónkon is az Alapítványtól kapott LUCAS 3 készülék szolgál, nagyon szeretjük, hiszen óriási segítséget jelent újraélesztésnél. A gép sosem fárad el, órákon keresztül is egyenletesen nyomja a mellkast. Ezzel szemben, ha kézzel végezzük a mellkaskompressziót, kétpercenként váltanunk kell egymást, mert ennyi idő után már romlik az ember
teljesítménye.”

Több mint 80 égési kötszer, kötszercsomag került a mentőautókra országszerte. A speciális égési kötszer Sain Henrietta mentőtiszt  szerint is nagy segítséget jelent az ellátásban mind a betegeknek, mind a mentőknek:


„Sajnos sokszor találkozunk égési sérült gyermekkel, én is több ilyen esethez vonultam már ki. A speciális égési kötszer ilyenkor nagyon jól jön, mert ahogy hűti a sebet, azonnal csillapítja a fájdalmat is, ami a gyerekeknél különösen fontos”.

Részletes eredményeink, eszközátadásaink megtekinthetők folyamatosan frissülő eredménytérképünkön is: https://www.mentoalapitvany.hu/eredmenyterkep


Magán és vállalati adományozóinknak, valamint az adó 1% felajánlóknak köszönhetően a magyarországi mentőállomások eszközállományának továbbfejlesztése és bajtársaink munkájának támogatása folyamatosan zajlik. 

2022-ben Alapítványunk tovább dolgozik elsődleges küldetésén, a 256 hazai mentőállomás 8500 dolgozójának támogatásán és az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek további műszaki fejlesztésén.


Támogassa munkánkat, legyen Ön is életmentő! Köszönjük!