Támogasd a mentők munkáját!
Nézd meg, most hogyan segíthetsz!

Újraélesztő készüléket adtunk át a Kispesti életmentőknek

Nagylelkű támogatóinknak köszönhetően innovatív újraélesztő készüléket adhattunk át a Kispesti Mentőállomáson dolgozó bajtársaknak. A gyors és hatékony LUCAS 3 mellkaskompressziós eszköz beszerzését Dódity Gabriella kezdeményezte, a költségeket pedig az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a kispesti önkormányzat közösen állta.

A Kispesti Mentőállomáson dolgozó bajtársak a saját kerületükön kívül az egész Dél-pesti regióban teljesítik életmentő szolgálatukat. A modern mellkaskompressziós berendezés az elhúzódó újraélesztéseknél támogatja az életmentők munkáját, beszerzéséhez Alapítványunk 3 millió forinttal járult hozzá.

„Régóta beszéltünk már arról a kispesti mentősökkel, mennyire jó volna egy ilyen eszköz, amely kiváltja a kézi mellkasnyomást, felszabadítva egy kollégát, sikeresebbé téve így az újraélesztèst - mondta Szabó Melinda mentőtiszt, a kispesti állomás vezetője.

A Lucas 3 egy speciális – és igen drága – mellkaskompressziós eszköz, amelyet olyan esetekben használnak a mentők, amikor az újraélesztés folyamata időben elhúzódik. A kompakt, néhány másodperc alatt felhelyezhető mellkaskompressziós készülék egy teljes ember kézi kompresszióját képes felszabadítani, aki így más életmentő feladatokra koncentrálhat. Ez hatékonyabbá és sikeresebbé teheti a bajtársak munkáját.

Köszönjük támogatóinknak!

Főkép: Kispest.info