Támogasd a mentők munkáját!
Nézd meg, most hogyan segíthetsz!

Újraélesztette az idős férfit a Tartsd életben! segítségével

A szombathelyi piacon rosszul lett és összeesett egy idős úr. Vajda Attila, egykori válogatott asztaliteniszező is a helyszínen járt. Döbbenten látta, hogy a járókelők közül sokan csak körbeállták és tétlenül nézték a bajbajutottat. Egyedül egy úr és egy hölgy sietett segíteni, és megkezdték az újraélesztést. Attila pedig rögtön a tettek mezejére lépett, és átvette tőlük a feladatot.

Nemrég látta a Tartsd életben! című kampányfilmünket, ahonnan Csuja Imrétől megtanulta, hogy mi a teendő: összefűzött ujjakkal nyomni az eszméletlen ember mellkasát a Stayin’ Alive ritmusára. Ezen kívül semmilyen előképzettsége nem volt Attilának, de a film kellő bátorságot adott neki ahhoz, hogy megpróbálja újraéleszteni a bácsit.

„Egyszer csak elkezdett öklendezni, és magához tért. Nagyon örültem. Közben kiértek a mentők, akik gépre tették, én pedig folytattam tovább az utam. Nem azért csináltam, hogy megköszönjék. Csak azt tettem, amit tennem kellett.”

nyilatkozta Vajda Attila a vaol.hu-nak. A hírről az Index is beszámolt.