Karácsonyi ajándék a Mentőangyaloknak!
Küldj Te is virtuális ajándékcsomagot!

Segítek!

Ma van az Újraélesztés napja - És Te mernél cselekedni?

„Merj cselekedni!” – így szól kampányunk mottója. Az életmentéshez ugyanis nem kell más, csak két kéz, és egy kis akarat. Október 16-án, az Újraélesztés napján Alapítványunk évről évre a laikus újraélesztés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Az emberek több mint fele nem mer segíteni bajbajutott hozzátartozóján vagy éppen egy idegenen, mert fél, hogy még nagyobb bajt okoz a megkezdett újraélesztéssel. Pedig hirtelen szívhalál esetén a „még nagyobb baj” fogalma nem létezik. Ilyenkor ártani már nem tudunk – az időben megkezdett újraélesztés viszont életet menthet.

A mai napon civil újraélesztők történeteinek megosztásával bíztatunk minél többeket arra, hogy merjenek cselekedni. Ismerje meg a hétköznapi hősöket Ön is információs oldalunkon, ahol videós beszámolóink mellett évről évre egyre több hasznos anyagot talál a témában. Érdemes rászánni az időt, hiszen ki tudja, mikor lesz szükség az életmentő tudásra:

Hazánkban átlagosan 70 ember esik a hirtelen szívhalál áldozatául – naponta. Ijesztően nagy szám ez, amely mögött valódi tragédiák állnak. Alapítványunk küldetése, hogy minél több emberhez juttassa el az újraélesztéssel kapcsolatos – szó szerint életmentő – ismereteket. A megfelelő tudás és egy kis bátorság birtokában bárki lehet életmentő.

Merj cselekedni!