Támogasd a mentők munkáját!
Nézd meg, most hogyan segíthetsz!

Segítek!

Az élet a legszebb ajándék, amit idén adhatsz!

A karácsonyi időszakban sajnos jelentősen megnövekszik a szívrohamok száma, ami egy átlagos évben is nagy terhet ró bajtársainkra. Ha megtörténik a baj, első dolgunk legyen értesíteni az életmentőket, és a mentősirányító segítségével azonnal álljunk neki az újraélesztésnek!

„A laikus újraélesztésnél a szó szoros értelmében a helyszínen tartózkodó ember kezében van a másik élete. Ha meghal valaki, akkor a lehető leghamarabb meg kell kezdeni az újraélesztést, mert ilyenkor olyan kémiai folyamatok indulnak el, amiket egyszerűen nem tudunk visszafordítani, hiába érkezünk ki rohamkocsival a helyszínre. Ezért létfontosságú, hogy az adott pillanatban, amikor összeesik előttünk valaki, azonnal intézkedjünk, nyomjuk a mellkast, keressünk defibrillátort a közelben, kérjünk segítséget, és mielőbb hívjuk a mentőszolgálatot.

- tanácsolja dr. Czakler Éva mentőorvos, Alapítványunk alapító-alelnöke.

Rita édesapját élesztette újra otthonában

Rita éppen a szülői házban dolgozott, amikor munkából hazaérkező édesapja, József váratlanul összeesett – megállt a szíve. Rita nem hagyta, hogy eluralkodjon rajta a pánik, azonnal cselekedett. Videónkban elmondja, hogyan tartotta életben édesapját a mentők kiérkezéséig, és hogy mit tanácsol azoknak, akik valaha ugyanilyen helyzetbe kerülnek, mint ő.

Feleségét élesztette újra a hős férfi

József nem sejtette azon a napon, hogy hamarosan felesége, Györgyi életét neki kell majd megmentenie. Szerencsére mert cselekedni, az újraélesztésben pedig segítsége is akadt. Életben tartották Györgyit, amíg a kiérkező mentők defibrillátorral át nem vették a mentést. Most a házaspár meséli el megható történetét.

Újraélesztés defibrillátorral

Az újraélesztés a mentős munka egyik legkritikusabb momentuma – és nincs is szebb ajándék annál, amikor a beteg életét sikerül visszaadni. Ehhez nyújt segítséget a LifePak 15 defibrillátor, amelyet szinte minden kivonuláskor használunk. Vérnyomást és EKG-ritmust monitorozunk vele, így pontosan tudjuk, mikor van szükség az életmentő elektrosokkra.

Advent alkalmából összefogtak a mentőkért az életmentés szivükön viselő webáruházak, hogy egy újabb LifePak15 defibrillátorral tudjuk felszerelni a hazai mentőautókat: minden adományozónknak 10-20%-os kedvezményeket biztosítanak termékeik árából. Nagylelkű támogatásodat most tehát egy adventi kuponfüzettel jutalmazzuk!