Indul a motoros szezon. Támogasd Te is a Mentőmotoros Szolgálatot!

Segítek!

50 millió forint értékű felajánlás a BioTechUSA-tól

Egy évre kiterjedő, 3 elemből álló kampányt indít a BioTechUSA és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, amelynek első lépéseként a cégcsoport 3 hónapra elegendő multivitamint biztosít az OMSZ 9000 fős személyi állománya számára mintegy 50 millió forint értékben. Köszönjük!

Európa egyik legnagyobb étrend-kiegészítő és speciális élelmiszer gyártójaként és forgalmazójaként a BioTechUSA-cégcsoport kiemelten fontosnak tartja, hogy a hazai egészségügyi dolgozók és intézmények támogatása mellett hozzájáruljon a magyar lakosság egészségtudatosságának növeléséhez is. A 9000 főt érintő, 50 millió forint összértékű termékadományozáson túl ezért egy másik területen is összefog az Országos Mentőszolgálat Alapítvánnyal: a két szervezet közösen arra vállalkozik, hogy országos szinten mérjék fel  és fejlesszék a magyarok mentéssel kapcsolatos ismereteit, hogy baleset vagy rosszullét esetén a lehető leghamarabb érjen célba a segítség.

Csuja Imrével és Nyári Diával indul augusztusban a Szép Mentés! Teszt

Hamarosan elindul a „Szép Mentés! Teszt”, amelynek keretében ezúttal a BioTechUSA-val karöltve térképezzük fel ismét a lakosság mentésismereteit. Ebben segítségünkre lesz Kovács-Nyári Diána színésznő, a BioTecUSA márka- és jótékony nagykövete, valamint Csuja Imre, alapítványunk jószolgálati nagykövete.

“Égető szükség van arra, hogy minél többen rendelkezzünk naprakész elsősegélytudással, és ami még fontosabb, hogy ezt a tudást magabiztosan merjük is használni. Amikor bajba jutott embertársunknak segítségre van szüksége, minden perc számít. Nagyon örülünk, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány stratégiai partnerei lehetünk, és hogy közösen hívhatjuk fel a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára. Külön köszönjük, hogy az együttműködés harmadik elemeként munkatársaik elsősegély-képzést tartanak kollégáinknak annak érdekében, hogy növekedjen azok száma és tudása a vállalatnál, akik segíteni tudnak vészhelyzet esetén.”

- mondta Lévai Bálint, a BioTechUSA vezérigazgatója és társtulajdonosa.

Az 5. alkalommal megrendezésre kerülő “Szép Mentés! Teszt” augusztusban térképezi fel a magyar lakosság ismereteit. A teszt olyan hétköznapi helyzeteket sorakoztat fel, melyeknél legelőször saját tudásunkra kell támaszkodnunk, míg meg nem érkezik a szakszerű segítség. A beérkezett válaszokat a Mentőalapítvány kiértékeli, összesíti, majd publikálja, így járulva hozzá ahhoz, hogy a társadalom valós képet kapjon arról, mennyire naprakészek az ismeretei a témában.
"Mentőt hívni egyszerű feladatnak tűnhet, ám éles helyzetben nehéz megőrizni a hidegvérünket. Nagy örömünkre a segítőkészség ott van az emberekben, de létfontosságú, hogy hatékonyan is tudják segíteni bajtársaink munkáját, legyen szó akár a mentők hívásáról, vagy éppen a mentőautó elengedéséről. A BioTechUSA partnerségének köszönhetően több fronton is tudjuk támogatni az életmentők munkáját: a multivitaminokkal közvetlenül segítik napi munkájukat, az országos felméréssel pedig közvetett módon.”
 
– ismertette Kónya Zoltán, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány kuratóriumának elnöke.