Újgenerációs defibrillátorra gyűjtünk
Támogasd a mentők munkáját az egész országban!

Segítek!

Van gyógyír az égési sérülésekre

Józsi bácsi szomszédjai egyszer csak egy nagy robbanást hallottak, és az utcára rohantak. A ház egyik ablaka is betört, ott, ahol a konyha volt. Egyik bátor szemtanú közelebb merészkedett a házhoz, ahonnan segélykiáltások szűrődtek ki.

Józsi bácsi a padlón feküdt, a robbanást pedig, mint kiderült, a gázpalack meghibásodása okozta! Az áldozat másodfokú égési sérüléseket szenvedett, ami azt jelenti, hogy a bőrén nagyon fájdalmas áttetsző hólyagok kezdtek megjelenni.


A szomszéd szerencsére tudta, mit kell ilyenkor tenni: azonnal hívta a mentőket, majd Józsi bácsi arcát, kezét és lábát kezdte hűteni vízzel. Az égési sérülések jelentős százaléka konyhai balesetek során történik. Olvassa el, miként kell ilyenkor ellátni a sérültet!

A kiérkező mentőorvos gyógyszeres fájdalomcsillapítás mellett egy égéscsillapító gélt vetett be, amely nemcsak hűt, hanem nagyon hamar csillapítja a fájdalmat. Hála a gyors kiérkezésnek és a gél alkalmazásának, nagyban csökkenteni tudták a maradandó égési hegek kialakulásának kockázatát.

Szeretnénk, ha minél több mentőautót felszerelhetnénk ezzel az égéscsillapító géllel.

Egy csomag égéscsillapító gél ára körülbelül 2000 forint. Már pár ezer forinttal hozzájárulhat ahhoz, hogy egy-egy mentőautóra beszerezzük ezt a gélt, mely nem csak a fájdalmat, de a későbbi hegek kialakulásának kockázatát is csökkenti!

Köszönjük!