Újgenerációs defibrillátorra gyűjtünk
Támogasd a mentők munkáját az egész országban!

Segítek!

Ön is végzett már veszélyes munkát?

Eleinte jól ment minden, aztán gyanús hangokat hallottak, s olyan gyorsan történt minden, hogy alig tudtak menekülni! A ház egyik belső fala és függőfolyosója omlani kezdett, és másodpercek alatt kellett lejutniuk biztonságos helyre…

Sajnos János, aki a többieket sürgette, utolsónak maradt. Az épségben lejutott aggódó munkatársak a nevét kiáltozták, de választ nem hallottak, s akkor valaki már tudta, hogy a 104-et kell tárcsázni.

Bajtársaim épp időben szirénázva vonultak a helyszínre! Miután kihozták a mozdulatlan férfit a törmelék közül, egyből vizsgálni kezdték az állapotát: alig adott valami életjelet, de egyben volt és lélegzett.

A beteget vákuummatracba helyezték, nyakát speciális gallérral rögzítették. A megfelelő gyógyszerekkel és légzéssegítéssel stabilizálták az állapotát. A teljes test rögzítése után sietve indultak útnak az ügyeletes kórház felé, hogy mielőbb biztonságban legyen János.

Most ismét kiderült, milyen fontos az, hogy minden mentőautó jól felszerelt legyen! Legyen defibrillátor, vákuummatrac és egyéb, a mentést megkönnyítő eszközök, hiszen ezek sajnos mindennapos helyzetek, sajnos naponta többször is szükség lehet ezekre az eszközökre egy-egy megyeszékhely mentőautóiban.

Tudom, hogy alapítványunk csakis a nagyvonalú adományozók segítségével segíthet további mentőállomásoknak. Kérem, ha teheti, adományozzon, hogy az OMSZ eszközparkját az alapfelszereltségen túl folyamatosan kiegészíthessük.

Itt, a honlapunkon folyamatosan tájékozódhat arról, hogy hol és milyen eszközöket adtunk át tisztelt adományozóink segítségével összegyűjtött pénzből.

Rendszeres támogatását bajtársaink és az ország nevében hálásan köszönjük!