Támogasd a mentők munkáját!
Nézd meg, most hogyan segíthetsz!

Nagy Elsősegély Teszt 2021 – Tudáspróba indul!

Újra itt a lehetőség, hogy próbára tegye tudását a Nagy Elsősegély Teszt 2021-es kutatásában! Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány immár kilencedik alkalommal méri fel a lakosság elsősegélynyújtással kapcsolatos ismereteit. Célunk, hogy minél szélesebb körben bővítsük a legfontosabb  eljárásokat, mert vészhelyzet esetén – amíg a szakszerű segítség megérkezik - már kis hozzáértéssel is sokat tehetünk a bajbajutottért.

Nagy várakozással indítottuk útjára tavalyi kérdőívünket, amelyben egy új kérdés is szerepelt a defibrillátorok használatára vonatkozóan. Bár egyre többen tudjuk, mi a teendő orrvérzés esetén, de vajon magabiztosan helytállnánk egy esetleges újraélesztésnél? A 2020-as felmérés eredménye szerint a kérdőívet kitöltők csupán kis hányada ismeri a nyilvánosan elérhető defibrillátorok pontos funkcióját.

A 2021-es Nagy Elsősegély Teszt egy újabb alkalom arra, hogy megismerjük vagy elmélyítsük az elsősegélynyújtással kapcsolatos tudásunkat.

A kérdőív ezúttal is 10 kérdést tartalmaz, kitöltése mindössze 2-3 percet vesz igénybe. Előre is köszönjük, ha időt szán a tudáspróbára, amellyel egyúttal kutatásunkat is segíti. A részletes eredémyről honlapunkon fogunk beszámolni.