Gyermek újraélesztő készülékekre gyűjtünk.
Támogatásával legyen Ön is életmentő!

Segítek!

Eszközátadások 2022. január−február

2022. januárjában és februárjában több mint 149 millió Ft értékben támogattuk a magyarországi mentőállomásokat. Az átadott eszközök listáján 15 nagy értékű, életmentő készülék is szerepel, amelyek az újraélesztésben segítik bajtársainkat.

Eszközátadások 2022. január

A 2022. januári támogatásaink összértéke meghaladta az 56 millió forintot. Az új évben is folytatódott a defibrillátorok átadása: újabb 5 mentőállomást szerelhettünk fel összesen 6 db LifePAk 15 komplex életmentő készülékkel, amelyek összértéke több mint 50 millió Ft volt.

Az év első hónapjában mentési táskák, égési kötszerek, lapáthordágyak is szerepeltek az átadott mentéstechnikai eszközök listáján, melyek tovább segítik bajtársaink munkáját a mindennapok során.

Eszközátadások 2022. február

Újabb 7 városban adhattunk át LifePak 15 defibrillátort, összesen 73 millió forint értékben, ezzel segítve bajtársainkat a még hatékonyabb életmentésben. A LifePak 15 készülék használata nem csak az újraélesztések során lehet sorsfordító, hanem EKG és monitor funkcióinak köszönhetően szinte minden esetnél hasznos társa a mentőknek.

Szintén februárban Miskolc Mentőállomás számára vásároltunk egy nagy értékű LUCAS 3 mellkaskompressziós készüléket, amely elhúzódó újraélesztések során biztosít egyenletes szívmasszázst. A készülék mozgó járműben is használható, így a beteget egészen a kórházig „elkíséri”. A készülék ára meghaladja az 5 millió forintot.

Ugyancsak újraélesztésnél segíti majd a mentőket a Székesfehérváron átadott LP 1000 félautomata defibrillátor. Ezt a speciális eszközt az Országos Mentőszolgálat mentőorvos nélküli kocsijain használják: az egyszerűen és gyorsan bevethető LifePak 1000-nek kulcsszerepe van az újraélesztésben, amíg az esetkocsi a helyszínre nem ér.

Az átadott eszközök listáján szerepel még csaknem 100 db lélegeztető maszk összesen 4 millió forintot meghaladó értékben, valamint mentési táska, égési kötszer és más, a mindennapok során használatos mentéstechnikai eszköz is.

Magán és vállalati adományozóinknak, valamint az adó 1% felajánlóknak köszönhetően a magyarországi mentőállomások eszközállományának továbbfejlesztése és bajtársaink munkájának támogatása folyamatosan zajlik. 

Az átadott mentéstechnikai eszközeinkről folyamatosan frissülő eredménytérképünkön tájékozódhattok:

www.mentoalapitvany.hu/eredmenyterkep

2022-ben Alapítványunk tovább dolgozik elsődleges küldetésén, a 256 hazai mentőállomás 8500 dolgozójának támogatásán és az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek további műszaki fejlesztésén.

Támogassa munkánkat, legyen Ön is életmentő! Köszönjük!