Az 1% nekünk sokat számít!
Segítsd a mentők munkáját adód 1%-ának felajánlásával!

Eszközátadásaink 2023 első félévében

Az idei év első hat hónapjában 324,5 millió Ft értékben támogattuk országszerte a mentők munkáját. Részletesen beszámolunk arról, ezúttal mely mentőállomásoknak állt módunkban átadni komplex életmentő készülékeket, lélegeztető készülékeket, mellkaskompressziós készüléket, égési kötszereket és mentési táskákat, de olvashat beszámolónkban arról is, hogyan fejlesztettük a Mentőmotoros Szolgálat eszközfelszereltségét. Köszönjük támogatóink elkötelezettségét!

Ismét támogattuk a motoros mentőket

A nyár első hónapjában, köszönhetően nagylelkű támogatóinknak több mint 2,5 millió forint értékben adhattunk át motoros felszereléseket a leggyorsabb földi mentőknek.

• 15 db motoros ruhát és motoros nadrágot,
  • 15 darab kesztyűt és 15 darab gerincprotektort,
  • 13 darab bukósisakot vásároltunk motoros bajtársainknak.

A nyári szezonban 40 mentőmotoros, 12 órás műszakban, teljes motoros felszerelésben, a legforróbb nyári napokon is napi 8-10 riasztáshoz vonul ki.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, mentőautó és szöveg

Életmentő készülékekkel emeltük a mentés színvonalát

Az év első félévében 15 db nagyértékű komplex defibrillátort adtunk át szerte az országban 162 millió Ft értékben a Központi Mentőállomás, valamint Miskolc, Székesfehérvár, Szerencs, Szeged Mentőállomás, illetve Komárom-Esztergom vármegye részére.

Februárban adományozóink jóvoltából Lucas3 mellkaskompressziós készülék állt szolgálatba Salgótarján Mentőállomáson.

„Tíz éve dolgozom a mentőellátásban, ebből hetedik éve légimentőként is, így elég sokszor használtam már a LUCAS készülékeket. Bizonyos kórképek esetén az a javasolt, hogy elhúzódó helyszíni újraélesztés helyett minél gyorsabban, folyamatos újraélesztés mellett szállítsuk a beteget kórházba. Ilyen esetekben a mellkaskomprimáló eszköz nélkülözhetetlen, hiszen mozgó gépjárműben manuálisan újraéleszteni szinte lehetetlen. Ezeknek a betegeknek csak a LUCAS ad érdemi esélyt, ami rendületlenül teszi a dolgát szállítás közben is.”

– vallja dr. Sipos József bajtásunk, Mezőkövesd Mentőállomás állomásvezetője.

Égési kötszercsomagok és gélek

Az égési sérülések több mint fele megelőzhető lenne, azonban sajnos minden elővigyázatosság ellenére sokszor megtörténik a baj, ráadásul gyakran gyermekek az áldozatok – az ilyen balesetek kétharmadát forrázások teszik ki. Éppen ezért folyamatosan adunk át égési kötszerekcsomagokat és géleket. Az idei év első hat hónapjában összesen 54 csomag égési kötszer és 106 égési gél került átadásra szerte az országban közel 3,5 millió Ft értékben.

„Azzal, hogy hőt vonnak el a megégett szövetektől, csökkentik a károsodást és nagyban segítik a későbbi gyógyulást, hiszen a kisebb károsodás miatt a sebek szebben regenerálódnak”

– magyarázza Ménes Dávid mentőtiszt.

Ultrahang készülék a sérültek helyszíni ellátáshoz

Az Országos Mentőszolgálattal együttműködésben folyamatosan keressük azokat a korszerű eszközöket, amelyeket itthon is a gyógyítás szolgálatába állíthatunk. Ilyen készülék az az ultrahang vizsgáló készülék, ami bajtársaink munkáját fogja segíteni a sérültek helyszíni ellátása során. Országszerte összesen 8 db készüléket adhattunk át májusban, egyenként 2,2 millió forint értékben.

Lehet, hogy egy kép erről: kórház és , szöveg, amely így szól: „K ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY NETRRIED”

Fentieken túl többek között vércukorszintmérőkkel, lélegeztető maszkokkal, pulzoximéterekkel, érszorítókkal, vérnyomásmérőkkel és mentési táskákkal is támogattuk bajtársaink munkáját.

Részletes eredményeink, eszközátadásaink megtekinthetők folyamatosan frissülő eredménytérképünkön is: https://www.mentoalapitvany.hu/eredmenyterkep

Magán és vállalati adományozóinknak, valamint az adó 1% felajánlóknak köszönhetően a magyarországi mentőállomások eszközállományának továbbfejlesztése és bajtársaink munkájának támogatása folyamatosan zajlik.

2022-ben Alapítványunk tovább dolgozik elsődleges küldetésén, a 256 hazai mentőállomás 8500 dolgozójának támogatásán és az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek további műszaki fejlesztésén.

Támogassa munkánkat, legyen Ön is életmentő! Köszönjük!