EN
NET 2017 kérdések - válaszok

Itt tekinthetők meg a Nagy Elsősegély Teszt 2017 kérdései és válaszai - a helyes megoldások kiemelésével.

Tovább...
Karácsonyi ajándékunk: alapítványunk naptárja

Nagy hálával tartozunk mindenkinek, aki támogatja alapítványi tevékenységünket, s ezzel a mentők áldozatos munkáját!
Köszönetünket kifejezendő idén először digitális naptárt is készítettünk ajándékként.

Tovább...
Jótékonysági árverés a mentők javára

Vegyen részt a 9 napig tartó jótékonysági árverésen, ahol Király Gábor eredeti, dedikált szürke nadrágját ajánlotta fel a mentők, a Mentőalapítvány javára.

Tovább...
Nagy Elsősegély Teszt 2017

A hír az eredeti megosztás óta frissült!

Már több éves hagyománynak örvend a Nagy Elsősegély Teszt.

Idén is elindítjuk, hogy lássuk, javult-e a lakosság felkészültsége, és kiderüljön, milyen helyzetek okoznak bizonytalanságot, és hányan vannak, akik állják a sarat, ha elsősegélynyújtásról van szó. 

Tovább...
Életben tartotta!

Október 16. az újraélesztés nemzetközi napja.

A hirtelen szívhalál több ezer áldozatot követel Magyarországon évente. Az esetek többségében mire kiérnek a mentők, már késő. Az újraélesztés napja egy lehetőség arra, hogy minél több emberhez eljusson életmentő üzenetünk, és laikusként is merjünk segíteni, ha újraélesztésről van szó.

„Ha már egy életet meg tudunk menteni, megérte elkészíteni a Tartsd életben! kampányunkat” – emlékeztetett bennünket az akkori film készítésénél kimondott alapvető célunkra Zsolt, aki Bala technikájára hagyatkozva vált életmentővé. Emlékezett rá, hogy csak a mellkas nyomására irányuló módszerrel is lehet életet menteni!

Tovább...
A monitor végül életjelet mutatott

Hivatásos mentődolgozóként nekünk nap mint nap döntenünk kell emberi sorsokról, akár a másodperc töredéke alatt. Egy újraélesztés során viszont értékes perceket nyerhetünk azáltal, hogy mialatt a korszerű Lucas 2 mellkaskompressziós gép megbízhatóan végzi a kézi erővel sokszor elhúzódó és fárasztó szívmasszást, az ellátó személyzet egyéb beavatkozásokat is képes elvégezni egy időben.  

Ismerje meg Ön is a bajbajutott Tibor történetét, akit az elhivatott bajtársak a Lucas 2 gépi újraélesztő eszközzel hoztak vissza a klinikai halál állapotából.

Tovább...
A férfi mellett robbant fel a kályha

Gondolta volna, hogy hazánkban a második leggyakoribb háztartási baleset az égés? Sajnos a lelkiismeretes orvosi kezelés ellenére is sokan egy életen át viselik testükön a sérülés nyomait: maradandó hegekkel kényszerülnek élni.

„A szövődmények kialakulása azonban enyhíthető, még a legsúlyosabb égési sérülésnél is, ha a beteget rövid időn belül speciális égési kötszerrel és égési takaróval látjuk el”- meséli Papp György, a kiskunfélegyházi mentőállomás vezetője.

Tovább...
Éves jelentés 2016

Elkészült Alapítványunk 2016-os beszámolója, amelyet mostantól Ön is megtalál honlapunkon. Nagy örömünkre szolgál, hogy a tavalyi évben rekordösszegű támogatásból gazdálkodhattunk, így még nagyobb összeget fordíthattunk eszközvásárlásra. Éves jelentésünkben bemutatjuk a 2016-os adománygyűjtő és szemléletformáló kampányainkat, és többek között az „1%- Nekünk sokat számít” elnevezésű reklámfilmünk fogadtatásáról is olvashat.

Lapozzon bele Ön is az online kiadványunkba!

Tovább...
Mindenki megérdemel még egy esélyt

Hétköznapi hősök − szokták mondani ránk, mentősökre. Pedig mi csupán a munkánkat végezzük. Az igazi hősök azok, akik civilként mernek gyors döntést hozni, és vészhelyzetben a laikus technikával képesek megkezdeni az újraélesztést.  Önmagában ez óriási segítség nekünk, kiérkező mentőknek, de van még valami, ami hozzájárul a sikeres életmentéshez. Mégpedig a Lifepak 15 defibrillátor, amelyet nemrég egy focimérkőzésen összeesett férfi megmentésénél használtak bajtársaim.

„Úgy hiszem, ha valakit sikerül visszahoznunk az életbe, az olyan, mintha újra megszületne. Antal története különösen emlékezetes számomra. Az ő újjászületése nagyon szépen példázza, mennyit jelent, ha laikusként segítünk bajba jutott embertársunkon”-Balogh János mentőápoló beszámolója

Tovább...
Erőn felül teljesítettünk

A Szigetvárhoz közeli szőlő lankái a kirándulók kedvelt célpontja. A táj gyönyörű, a csendet csupán a madarak hangja töri meg. A mentők számára mégsem ideális, ugyanis az esőzéstől csúszóssá vált utakon mentőautóval lehetetlen megközelíteni a helyszínt.

„Egy fiatalembertől érkezett a riasztás. Édesapja cseresznyeszedés közben leesett a fáról, nagyjából 3,5–4 méter magasból a szőlősorok közé. Háti-deréktáji fájdalmakat említett, a lábait nem tudta mozgatni. A címet látva nem örültünk kimondottan, mert a szőlőhegyet még száraz időben sem egyszerű megközelíteni.

Tovább...
Egy hívás = 250 Ft életmentő adomány

Mostantól egy telefonhívással vagy egy üzenettel is segítheti az Országos Mentőszolgálat Alapítvány életmentő munkáját az Adhat Vonalnak köszönhetően.

Mit kell tennie?

Adományozás telefonhívással:
hívja a 13 600-as számot, és üsse be az 58-as melléket!

Adományozás üzenettel:
küldje el üzenetben az 58-as számot a 13 600-ra!


Tovább...
Azonnali fájdalomcsillapítás az égési kötszer használatával

Égési sérült ellátásánál elsődleges, hogy hatékony és fájdalomcsillapító kötszert helyezzenek a megégett bőrfelületre, ezért fontos, hogy a mentőállomások rendelkezzenek speciális égési  kötszerrel. Az a célunk, hogy ebben az évben minden mentőállomást felszerelhessünk a korszerű égési kötszerrel, ezért az Ön adománya is fontos nekünk! Kérem, támogassa a korszerű és hatékony életmentést!

Tovább...
Véletlenül csúszott a forró vízbe…

„A kisfiú remegett az ijedtségtől és a fájdalomtól, elszorul a szívem, amikor visszagondolok az esetre”− meséli Simon Csaba mentőtiszt egy szeptemberi riasztás után. Mai napig hálás az Alapítványnak, hogy abban a helyzetben elegendő égési kötszer állt a rendelkezésükre a sérült kisfiú ellátásához.

Minden perc számított, alig vártuk, hogy végre megérkezzünk a tiszaföldvári strand területére, és segíthessünk a bajbajutott kisfiúnak. 

Tovább...
Ha ugrani kell, ugrunk

Egy májusi késő délutánon érkezett be a riasztás a Gyomaendrőd Mentőállomásra: egy csónakban horgászó férfi hirtelen a vízbe esett, majd nem bukkant elő a víz alól. A parton lévő horgászok azonnal értesítették a mentőket – Kovács Tamás beszámolója.

„Az egységünk pár percen belül meg is érkezett a helyszínre, ahol a szemtanúk pontos leírását követően a bajtársam, Hangya Balázs, aki szakképzett vízimentő is, a vízbe ugrott, és pár perc elteltével sikeresen megtalálta a meder alján a férfit.

Tovább...
Tizenöt percig küzdöttünk, de visszahoztuk

Éjjel 11-kor eszeveszett csengetésre lettek figyelmesek a bélapátfalvai mentőállomáson. A kétségbeesett férfi idős édesapját hozta be az orvosi ügyeletre. Mivel az ügyeletet már pár éve megszűntették, így a mentősök rohantak ki az udvarra, ahol már eszméletlenül ült a kocsiban a bajbajutott. Fónagy Miklós meséli el az újraélesztés történetét.

Tovább...
Azzal riasztottak, hogy rádőlt a fa!

Már sötétedés után csengett a telefon a hőgyészi mentőállomáson. A környező településről, Csibrákról hívtak mentőt egy fakitermelésen történt balesethez. Papp Nándor avatott be a mentés részleteibe, ahol a súlyos gerincsérülés gyanúja miatt lapáthordágyra volt szükség.

Tovább...
Nem hagyhattuk, hogy amputálni kelljen

Egy mezőgazdasági balesethez riasztották Könye Attiláékat Őriszentpéterről. A gyors mentősök tudták: súlyosan roncsolódott láb esetén minden perc számít, hogy nehogy végzetesen sok szövet haljon el.

Tovább...
1% - Nekünk sokat számít!

Támogasd az Országos Mentőszolgálat Alapítványt adód 1%-ával!

Adószámunk: 18252831-2-43

Alapítványunk 1%-os kisfilmjében folytatódik a Tartsd életben! Újraélesztés egyszerűen és gyorsan kisfilmünk története. Nézd meg, hogyan éled fel Pindroch Csaba, és hogy mi történik Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szővivőjével a mentőautó előtt!

Tovább...
Enyhítsük együtt a megégett gyermekek fájdalmát

35 éve mentőzik Rácz Tamás. Sok mindent látott már, de máig mélyen megérinti, ha gyermek szenved balesetet. Tisztán emlékszik arra a pár évvel ezelőtti esetre, amikor egy fájdalomtól reszkető kislányhoz riasztották.

„Egy meleg nyári estén riasztást kaptunk, két-három éves forma, félmeztelen kislány magára borította a forró levest. Kiérkezve az alultáplált lánygyereket nagyanyja ölében találtuk egy kétes tisztaságú törölközőbe bugyolálva. Reszketett a fájdalomtól, de nem sírt. Kicsomagolva azt láttuk, hogy az állától a lába ujjáig leforrázta a tűzforró leves.


Tovább...
Fagyhalálból hoztuk vissza az életbe

Dermesztő januári napon riasztották pilisvörösvári rohamkocsinkat egy kritikus állapotú beteghez. A bajtársaknak egy szántóföldre vezetett az útjuk. A fagyos talajon, a mínusz 10-15 fokos hidegben egy teljesen kihűlt, szinte élettelen középkorú hölgy feküdt.

Azonnal nekiláttak az ellátásának, ám a bajbajutottnak hirtelen leállt a vérkeringése! Azonnal újraélesztést kellett kezdeni. A nő életben tartására alig volt esély: teste 20 fokosra hűlt és nem volt vérkeringése… A pilisvörösvári egység hősiesen elkezdte az újraélesztést és a test melegítését. Szerencsére eddigre befutott a központi rohamkocsi, amelyen megtalálható egy olyan eszköz, amely lehetővé tette a bajbajutott megmentését: ez a Lucas2 mellkaskompressziós gép.

Tovább...
Adója 1%-ával adjon életjelet! - Adószámunk: 18252831-2-43

Kérjük, személyi jövedelemadója 1%-át az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak ajánlja fel!

1%-os nyilatkozat

Így hozzájárulhat ahhoz, hogy korszerű eszközökkel szerelhessük fel a mentőautókat! Országszerte segítjük a helyi mentőállomásokat defibrillátorral, sürgősségi táskával vagy éppen különleges kötszerekkel.

Tovább...
Van gyógyír az égési sérülésekre

Józsi bácsi szomszédjai egyszer csak egy nagy robbanást hallottak, és az utcára rohantak. A ház egyik ablaka is betört, ott, ahol a konyha volt. Egyik bátor szemtanú közelebb merészkedett a házhoz, ahonnan segélykiáltások szűrődtek ki.

Józsi bácsi a padlón feküdt, a robbanást pedig, mint kiderült, a gázpalack meghibásodása okozta! Az áldozat másodfokú égési sérüléseket szenvedett, ami azt jelenti, hogy a bőrén nagyon fájdalmas áttetsző hólyagok kezdtek megjelenni.

Tovább...
Az újraélesztés napján segítsen Ön is kampányolni!

Október 16-a szerte a világon az újraélesztés nemzetközi napja – Alapítványunk egész évben különböző akciók keretében kívánta felhívni a figyelmet az újraélesztés fontosságára, és erre a napra is külön kampányt indítunk a Facebookon.

Ma Magyarországon évente mintegy 25 000 ember esik a hirtelen szívhalál áldozatául. Az esetek 90%-ában felkészületlenségünk és félelmünk miatt meg sem próbálunk segíteni, pedig rengeteg életet mi magunk is megmenthetnénk. Az idén harmadszorra elvégzett Nagy Elsősegély Tesztből az derül ki, hogy az újraélesztést még mindig tanulnunk kell. Habár már a lakosság fele elméletben tudja a lépéseket, még mindig sokan bizonytalanok, vagy nem mernek nekikezdeni a mellkas ütemes nyomásának. Sokan még mindig nincsenek tisztában azzal sem, hogy ha nem tudnak, vagy nem akarnak szájból szájba történő lélegeztetést alkalmazni, van más megoldás is.

Tovább...
10 darab hordágy több száz gyermeket menthet meg

A 10 éves Kornél súlyos sérüléseket szenvedett, amikor biciklizés közben István elütötte autójával. Szerencsére a kiérkező mentőknek rendelkezésre állt a megfelelő lapáthordágy, ám sajnos sok rohamkocsiból még hiányzik…

István már hiába fékezett, a baj megtörtént. Hatalmas csattanást hallott, de semmit nem látott, nem is sejtette, mekkora szerencsétlenséget okozott, mert nem tartotta be a 30 km/órás sebességkorlátozást. Ahogy megállította az autót, érezte, hogy egész testében remeg. Kiszállt, visszafutott, s ekkor látta, hogy egy kisfiú fekszik az aszfalton nem messze biciklijétől. Az járt a fejében, hogy ez akár az ő gyereke is lehetett volna, hiszen nem laknak túl messze innen.

Tovább...
Lélegeztetőgéppel a fulladás ellen

A súlyos allergiás roham akár emberéletet is követelhet! Mégis, sokan nem is tudják, hogy rovarcsípés esetén veszélyeztetettek-e. Tibor sem tudta, akit a strandon csípett meg egy darázs, amikor éppen úszni indult. Pár perc elteltével már alig kapott levegőt. Szerencsére a kiérkező mentősöknél volt Newport HT70 lélegeztetőgép, mellyel azonnal megkezdhették Tibor lélegeztetését, így a a férfi megmenekült. Ám a készülék sok helyen hiánycikk! Tudja meg, mi a teendő allergiás roham esetén, és hogy miként tud segíteni az életmentésben!

Tovább...
Erzsi néni megmenekült – Laikus és profi is életet menthet

A bevásárlásból hazatérve váratlan rosszullét fogott el – kezdi történetét Erzsi néni, aki mentésének részleteit pusztán férje elbeszéléséből tudja. Béla bácsi azonnal tárcsázta a 104-et, és a háromfős személyzet néhány percen belül megérkezett a helyszínre. Kiderült, Béla bácsi aggodalma jogos volt, nem egy egyszerű rosszullétről volt szó, Erzsi néni hirtelen szívhalál következtében ájult el.

Tovább...
Életmentő defibrillátorra gyűjtünk

Magyarországon a hirtelen szívleállás évente 20-25 ezer, naponta 60-70 embert érint! Ferkó nagypapája egy volt közülük, a pályaudvaron érte szívinfarktus. Egy ilyen váratlan tragédia esetén mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy időben és korszerű defibrillátorral felszerelt mentőautó érkezzen a helyszínre.

Tovább...
Mentsen életet – adója 1%-ával is! Adószámunk: 18252831-2-43

rendelkező nyilatkozat

Ma Magyarországon naponta 70-en esnek a hirtelen szívhalál áldozatául. Ijesztő még csak belegondolni is, hogy amikor környezetünknek kiszolgáltatva az életünkért küzdünk, az esetek többségében éppen a körülöttünk állók lélekjelenlétén és tudásán múlik szinte minden.

Vészhelyzetben az emberek csupán 10%-a tud újraéleszteni. Pedig csak a mellkas nyomásával, levegőbefújás nélkül is lehet életet menteni! Társadalmi ismeretterjesztő programunkkal szeretnénk elérni, hogy javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon

Kérjük, adója 1%-ával támogassa kampányunkat, hogy minél több emberrel megismertethessük az újraélesztés technikáját!

Tovább...
Életmentés a szülinapi ünnepségen

Ártatlan ünneplésnek indult, ám a kórházban végződött Lóránt születésnapi bulija. A fiatalember a szórakozóhelyen lett rosszul, szédült, hányt majd elvesztette az eszméletét. A mentők gyorsan kiérkeztek, és azonnal megkezdték a légutak szabaddá tételét a korszerű motoros szívó eszközzel. De vajon mi történhetett? 

 

Tovább...
Leplezzük le a láthatatlan gyilkost!

A tél közeledtével bajtársaimat egyre többször riasztják a „láthatatlan gyilkos” okozta esetekhez. A szén-monoxid-mérgezés évek óta növekvő számú áldozatot követel, tavaly közel 50 tragédiával végződő esethez vonultak ki a mentők. Rozi néni szomszédjával, egy idős hölggyel is majdnem hasonló tragédia történt. Pedig a veszély elhárítható, olvassa el, mit tehetünk mi, és mire kell Önnek odafigyelnie!

Tovább...
Kisméretű felszerelés nagy segítség a bajban!

A piros sürgősségi táska más, komoly felszerelés mellett akár jelentéktelennek tűnhet. Mégis nélkülözhetetlen, hiszen a legalapvetőbb életfunkciók fenntartásához szükséges eszközöket tartalmazza. A sürgősségi táskának köszönheti az életét Márta is, akihez súlyos asztmás rohama miatt siettek a mentősök.

Tovább...
A nélkülözhetetlen Kendrick-féle húzósín

Tudta, hogy egy komoly, ám felderítetlen combtöréssel sérült beteg másfél liter vért is veszíthet? Bajtársaimnak ilyen esetben három fontos feladatuk van: a vérzés csillapítása, a töréssel járó fájdalom csökkentése és a sérült végtag rögzítése. Erre szolgál a Kendrick-féle húzósín, de a legtöbb mentőautóból egyelőre hiányzik.

Tovább...
Tudja meg, mit kell tennie ájulás esetén!

Egyes behatásokra a szervezet keringésében hirtelen felléphetnek olyan folyamatok, amelyek következtében spontán, rövid tartamú eszméletvesztés és ájulás következhet be. Ez történt Gyuri bácsi esetében is.

Tovább...
Minden 1 százalék számít, az Öné is! Adószámunk: 18252831-2-43

Ön is szembesül vele, hogy az egészségügy nehéz anyagi helyzetben van? Együtt tehetünk azért, hogy több forrás legyen mentési eszközökre. Ha Ön személyi jövedelemadót fizet, kérjük, ajánlja fel szja 1 százalékát az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak. Önnek ez nem kerül pénzébe.

Az egészségügy fontos része a mentés, így az Országos Mentőszolgálat is. Alapítványunk évek óta sikeresen fejleszti és ellátja a Mentőszolgálat eszközparkját, hogy ezzel is segítse a mentést, a mentősök munkáját. A tavalyi évben 160 millió forint értékben adtunk át eszközöket országszerte, köztük életmentő funkciójúakat is.  Az adó 1 százalék lehetővé teszi a folytatást!

Az szja 1 százalék felhasználása igen fontos forrásunk, amely nélkül nem érhetnénk el ilyen eredményeket. Kérjük, Ön is rendelkezzen adója 1 százalékáról! Az egy százalék felajánlása könnyű: csak az 1 százalék nyomtatványt kell letölteni, betenni egy borítékba, és csatolni az adóbevallás mellé.

Tovább...
A kapnográf életet ment!

Kampányunk célja, hogy idén és jövőre 100 db kapnográfot vásároljunk, mert minden olyan mentőautóban kell lennie kapnográfnak, ahol van lélegeztető készülék is. Egy kapnográf 1 016 000 Ft-ba kerül. Támogatásával Ön is hozzájárulhat, hogy idén legalább ötven mentőautónak vásárolhassunk ilyen műszert!

Tovább...
Életmentés az uszodában

Mint minden nyáron, a negyvenes éveiben járó Sándor idén is belevetette magát a későn jött jó idő örömeibe. Sütkérezett a napon, élvezte, ahogy a teste teljesen átmelegszik, és azután hirtelen a vízbe ugrott. Felhevült teste erre nem reagált jól, hirtelen szívhalál érte! 

Tovább...
Több, mint egy "meleg helyzet"

Támogatóink segítségével többet tehetünk azért, hogy a mentőautók mindegyikét folyamatosan elláthassuk speciális készítményekkel. 3-5000 forintból néhány csomag, hűsítő géllel átitatott égési kötszert vehetünk, vagy gyermek sürgősségi táskára, illetve egyéb műszerre gyűjthetünk.

Tovább...
Nagy Elsősegély Teszt

Van még fejlődnivaló az elsősegélynyújtás terén

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Nagy Elsősegély Teszt keretében 1000 főt kérdezett meg többek között arról, tudják-e, mi a teendő, ha valaki elájul a napon, mennyi az ajánlott napi folyadékbevitel vagy éppen mi számít magas vérnyomásnak. A felmérés felemás eredményt hozott: vannak kérdések, amelyekre szinte mindenki helyesen válaszolt, ám sok esetben egyáltalán nem tudjuk, mi az azonnali szakszerű teendő.

Tovább...
Aki időt nyer, életet nyer!


Feri bácsi már napok óta rosszul érezte magát, amikor a baleset bekövetkezett. Egy bekötőúton veszítette el uralmát az autó felett, áttérve a szomszéd sávba egy fának ütközött. A rosszulléte okozta bajt, az ijedtség csak tetézte. Feri bácsi szíve megállt.

A mögötte jövő autós rögtön hívta a 104-et. Minden perc egy órának tűnt, mert a segítő látta, hogy a balesetet szenvedett férfi nem mozdul! A kiérkező mentőautó hál’ istennek egy nagyon jól felszerelt jármű volt, Lucas 2 típusú mellkaskomprimátor eszköz is volt benne.

Tovább...
Adományozás biztosításkötéssel

Az eddigi adományozási lehetőségeken kívül mától biztosításkötéssel is támogathatja a Mentőszolgálat Alapítvány munkáját: a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. és a Mentőszolgálat Alapítvány együttműködésében létrejött új közös weboldalon.

Tovább...
Hívásonként 250 forinttal életet menthet

Kérjük, támogassa az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját az Adhat Vonal segítségével!

Hívja a 13600-as számot, majd tárcsázza a 58-as kódot. Köszönjük a támogatását!

Tovább...
Ön is végzett már veszélyes munkát?

Bizonyára ilyenkor fokozottan ügyelt arra, hogy minden előírást betartson. Így tett János, egy építőipari cég vezetője is, amikor Budapest egyik belső kerületében romos ház bontási munkálataihoz kezdtek.

Tovább...
Egy mindenkiért, mindenki egyért!

Talán Ön is emlékszik még arra a megrázó balesetre, amikor két éve Monorierdőnél egy személyvonat hátulról beleszaladt egy InterCity-vonatba... A balesetben hárman a helyszínen meghaltak, négyen életveszélyes, négyen pedig súlyos sérülést szenvedtek, őket mentőhelikopter vitte kórházba.

Tovább...
Balesetek a szabadban

Egy hideg, de napfényes hétvégén a 19 éves István korcsolyázni indult a közeli befagyott Naplás tóhoz. A tavon mindig sokkal jobban szeretett korcsolyázni, mint a korcsolyapályán, mivel a táj gyönyörű volt és a levegő friss. Igen jól korcsolyázott, és nem is nagyon ijesztette meg, amikor a jég pattogását hallotta.

Tovább...
Balesetek játék és tanulás közben

Ki hinné, hogy egy évben akár 4000 iskolai baleset is történik, és ennek a nagy része természetesen iskolakezdéskor! Sokszor nem is szükséges mentőt hívni, hiszen csak kisebb sérülésekről van szó, amelyek ugyan nagyon megijesztik a szülőket, de nem veszélyesek.

Tovább...
ADOMÁNYOZZON!
Fizetési tájékoztató
Vásárlási tájékoztató
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
Név:
E-mail:

Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2013, created by Black IT & Creatree