Mindenki megérdemel még egy esélyt

Hétköznapi hősök − szokták mondani ránk, mentősökre. Pedig mi csupán a munkánkat végezzük. Az igazi hősök azok, akik civilként mernek gyors döntést hozni, és vészhelyzetben a laikus technikával képesek megkezdeni az újraélesztést.  Önmagában ez óriási segítség nekünk, kiérkező mentőknek, de van még valami, ami hozzájárul a sikeres életmentéshez. Mégpedig a Lifepak 15 defibrillátor, amelyet nemrég egy focimérkőzésen összeesett férfi megmentésénél használtak bajtársaim.

„Úgy hiszem, ha valakit sikerül visszahoznunk az életbe, az olyan, mintha újra megszületne. Antal története különösen emlékezetes számomra. Az ő újjászületése nagyon szépen példázza, mennyit jelent, ha laikusként segítünk bajba jutott embertársunkon”-Balogh János mentőápoló beszámolója

Erőn felül teljesítettünk

A Szigetvárhoz közeli szőlő lankái a kirándulók kedvelt célpontja. A táj gyönyörű, a csendet csupán a madarak hangja töri meg. A mentők számára mégsem ideális, ugyanis az esőzéstől csúszóssá vált utakon mentőautóval lehetetlen megközelíteni a helyszínt.

„Egy fiatalembertől érkezett a riasztás. Édesapja cseresznyeszedés közben leesett a fáról, nagyjából 3,5–4 méter magasból a szőlősorok közé. Háti-deréktáji fájdalmakat említett, a lábait nem tudta mozgatni. A címet látva nem örültünk kimondottan, mert a szőlőhegyet még száraz időben sem egyszerű megközelíteni.

Egy hívás = 250 Ft életmentő adomány

Mostantól egy telefonhívással vagy egy üzenettel is segítheti az Országos Mentőszolgálat Alapítvány életmentő munkáját az Adhat Vonalnak köszönhetően.

Mit kell tennie?

Adományozás telefonhívással:
hívja a 13 600-as számot, és üsse be az 58-as melléket!

Adományozás üzenettel:
küldje el üzenetben az 58-as számot a 13 600-ra!

1% - Nekünk sokat számít!

Támogassa az Országos Mentőszolgálat Alapítvány életmentő munkáját adója 1%-ával 2017-ben is!

Adószámunk: 18252831-2-43

Azonnali fájdalomcsillapítás az égési kötszer használatával

Égési sérült ellátásánál elsődleges, hogy hatékony és fájdalomcsillapító kötszert helyezzenek a megégett bőrfelületre, ezért fontos, hogy a mentőállomások rendelkezzenek speciális égési  kötszerrel. Az a célunk, hogy ebben az évben minden mentőállomást felszerelhessünk a korszerű égési kötszerrel, ezért az Ön adománya is fontos nekünk! Kérem, támogassa a korszerű és hatékony életmentést!

Véletlenül csúszott a forró vízbe…

„A kisfiú remegett az ijedtségtől és a fájdalomtól, elszorul a szívem, amikor visszagondolok az esetre”− meséli Simon Csaba mentőtiszt egy szeptemberi riasztás után. Mai napig hálás az Alapítványnak, hogy abban a helyzetben elegendő égési kötszer állt a rendelkezésükre a sérült kisfiú ellátásához.

Minden perc számított, alig vártuk, hogy végre megérkezzünk a tiszaföldvári strand területére, és segíthessünk a bajbajutott kisfiúnak.

Ha ugrani kell, ugrunk

Egy májusi késő délutánon érkezett be a riasztás a Gyomaendrőd Mentőállomásra: egy csónakban horgászó férfi hirtelen a vízbe esett, majd nem bukkant elő a víz alól. A parton lévő horgászok azonnal értesítették a mentőket – Kovács Tamás beszámolója.

„Az egységünk pár percen belül meg is érkezett a helyszínre, ahol a szemtanúk pontos leírását követően a bajtársam, Hangya Balázs, aki szakképzett vízimentő is, a vízbe ugrott, és pár perc elteltével sikeresen megtalálta a meder alján a férfit.

Tizenöt percig küzdöttünk, de visszahoztuk

Éjjel 11-kor eszeveszett csengetésre lettek figyelmesek a bélapátfalvai mentőállomáson. A kétségbeesett férfi idős édesapját hozta be az orvosi ügyeletre. Mivel az ügyeletet már pár éve megszűntették, így a mentősök rohantak ki az udvarra, ahol már eszméletlenül ült a kocsiban a bajbajutott. Fónagy Miklós meséli el az újraélesztés történetét.

ADOMÁNYOZZON!
Fizetési tájékoztató