A mentőknek hála, Tamás ma is tud járni!

Ritkán adódik olyan nap, hogy az ország valamely tájáról ne kapnánk riasztást munkahelyi balesethez. Pár hete egy budapesti épület felújítása közben sérült meg egy fiatalember: egy acélelem zuhant rá, a lába súlyosan összeroncsolódott. Miközben Tomi a földre esett, a fejéről leesett a védősisak, és a fejét is beütötte. A bajtársak azonnal „vészhelyzet-üzemmódra” váltottak. Tudták, hogy a végtag súlyos roncsolódása esetén minden másodperc számít!

Olvassa el Ön is Tomi munkatársának a beszámolóját, és ismerje meg, milyen korszerű eszközökkel sikerült gyorsan megmenteni a fiatalember lábát!

Dermesztő küzdelem az életért

A zord hideg napokon gyakran riasztanak bennünket a kihűlés határán lévő, főként idős, beteg emberekhez. A legszomorúbb, amikor a saját otthonukban, a fűtetlen szobában bukkanunk rájuk. Nemrég a dabasi bajtársaim szinte a fagyhalál állapotából hoztak vissza egy idős bácsit, akinek összeomlott a keringése.

Ismerje meg a dabasi mentők drámai történetét, amely egyben tanulságként is szolgál: a kemény fagyok idején fokozottan kell figyelnünk a saját egészségünkre, és a környezetünkben élő emberek épségére!

Nagy Elsősegély Teszt 2017 - meglepő eredmények

Minden várakozást felülmúló érdeklődés fogadta 2017-ben az Országos Mentőszolgálat Alapítvány Nagy Elsősegély Tesztjét. Rekordidő, azaz 2 nap alatt több mint ezren voltak kíváncsiak arra, tudják-e a helyes választ a legfontosabb egészségügyi témákat illetően, és egyes kérdésekben rögzült-e az újfajta orvosi megközelítés Az immár ötödik alkalommal elindított felmérés legnagyobb pozitívuma, hogy 5 %-kal emelkedett az újraéleszteni tudók aránya, ami nagyszerű előrelépés!

1% - Nekünk sokat számít!

Támogassa az Országos Mentőszolgálat Alapítvány életmentő munkáját adója 1%-ával 2018-ban is!

Adószámunk: 18252831-2-43

Bajtársunk, Vámos Zoltán mentőorvos filmet rendezett

Amint a filmkritikában is olvasható az Index Cinematrix blogján: "A Parázs a szívnek több szempontból is rendhagyó. Egyrészt a rendezője, Vámos Zoltán csak részben foglalkozik rendezéssel, főállásban ugyanis mentőorvos."

ADOMÁNYOZZON!
Fizetési tájékoztató