EN
Életben tartotta!

Október 16. az újraélesztés nemzetközi napja.

A hirtelen szívhalál több ezer áldozatot követel Magyarországon évente. Az esetek többségében mire kiérnek a mentők, már késő. Az újraélesztés napja egy lehetőség arra, hogy minél több emberhez eljusson életmentő üzenetünk, és laikusként is merjünk segíteni, ha újraélesztésről van szó.

„Ha már egy életet meg tudunk menteni, megérte elkészíteni a Tartsd életben! kampányunkat” – emlékeztetett bennünket az akkori film készítésénél kimondott alapvető célunkra Zsolt, aki Bala technikájára hagyatkozva vált életmentővé. Emlékezett rá, hogy csak a mellkas nyomására irányuló módszerrel is lehet életet menteni!

Tovább...
A monitor végül életjelet mutatott

Hivatásos mentődolgozóként nekünk nap mint nap döntenünk kell emberi sorsokról, akár a másodperc töredéke alatt. Egy újraélesztés során viszont értékes perceket nyerhetünk azáltal, hogy mialatt a korszerű Lucas 2 mellkaskompressziós gép megbízhatóan végzi a kézi erővel sokszor elhúzódó és fárasztó szívmasszást, az ellátó személyzet egyéb beavatkozásokat is képes elvégezni egy időben.  

Ismerje meg Ön is a bajbajutott Tibor történetét, akit az elhivatott bajtársak a Lucas 2 gépi újraélesztő eszközzel hoztak vissza a klinikai halál állapotából.

Tovább...
A férfi mellett robbant fel a kályha

Gondolta volna, hogy hazánkban a második leggyakoribb háztartási baleset az égés? Sajnos a lelkiismeretes orvosi kezelés ellenére is sokan egy életen át viselik testükön a sérülés nyomait: maradandó hegekkel kényszerülnek élni.

„A szövődmények kialakulása azonban enyhíthető, még a legsúlyosabb égési sérülésnél is, ha a beteget rövid időn belül speciális égési kötszerrel és égési takaróval látjuk el”- meséli Papp György, a kiskunfélegyházi mentőállomás vezetője.

Tovább...
Éves jelentés 2016

Elkészült Alapítványunk 2016-os beszámolója, amelyet mostantól Ön is megtalál honlapunkon. Nagy örömünkre szolgál, hogy a tavalyi évben rekordösszegű támogatásból gazdálkodhattunk, így még nagyobb összeget fordíthattunk eszközvásárlásra. Éves jelentésünkben bemutatjuk a 2016-os adománygyűjtő és szemléletformáló kampányainkat, és többek között az „1%- Nekünk sokat számít” elnevezésű reklámfilmünk fogadtatásáról is olvashat.

Lapozzon bele Ön is az online kiadványunkba!

Tovább...
Mindenki megérdemel még egy esélyt

Hétköznapi hősök − szokták mondani ránk, mentősökre. Pedig mi csupán a munkánkat végezzük. Az igazi hősök azok, akik civilként mernek gyors döntést hozni, és vészhelyzetben a laikus technikával képesek megkezdeni az újraélesztést.  Önmagában ez óriási segítség nekünk, kiérkező mentőknek, de van még valami, ami hozzájárul a sikeres életmentéshez. Mégpedig a Lifepak 15 defibrillátor, amelyet nemrég egy focimérkőzésen összeesett férfi megmentésénél használtak bajtársaim.

„Úgy hiszem, ha valakit sikerül visszahoznunk az életbe, az olyan, mintha újra megszületne. Antal története különösen emlékezetes számomra. Az ő újjászületése nagyon szépen példázza, mennyit jelent, ha laikusként segítünk bajba jutott embertársunkon”-Balogh János mentőápoló beszámolója

Tovább...
Erőn felül teljesítettünk

A Szigetvárhoz közeli szőlő lankái a kirándulók kedvelt célpontja. A táj gyönyörű, a csendet csupán a madarak hangja töri meg. A mentők számára mégsem ideális, ugyanis az esőzéstől csúszóssá vált utakon mentőautóval lehetetlen megközelíteni a helyszínt.

„Egy fiatalembertől érkezett a riasztás. Édesapja cseresznyeszedés közben leesett a fáról, nagyjából 3,5–4 méter magasból a szőlősorok közé. Háti-deréktáji fájdalmakat említett, a lábait nem tudta mozgatni. A címet látva nem örültünk kimondottan, mert a szőlőhegyet még száraz időben sem egyszerű megközelíteni.

Tovább...
Egy hívás = 250 Ft életmentő adomány

Mostantól egy telefonhívással vagy egy üzenettel is segítheti az Országos Mentőszolgálat Alapítvány életmentő munkáját az Adhat Vonalnak köszönhetően.

Mit kell tennie?

Adományozás telefonhívással:
hívja a 13 600-as számot, és üsse be az 58-as melléket!

Adományozás üzenettel:
küldje el üzenetben az 58-as számot a 13 600-ra!


Tovább...
1% - Nekünk sokat számít!

Támogassa az Országos Mentőszolgálat Alapítvány életmentő munkáját adója 1%-ával 2017-ben is!

Adószámunk: 18252831-2-43

 

Tovább...
Azonnali fájdalomcsillapítás az égési kötszer használatával

Égési sérült ellátásánál elsődleges, hogy hatékony és fájdalomcsillapító kötszert helyezzenek a megégett bőrfelületre, ezért fontos, hogy a mentőállomások rendelkezzenek speciális égési  kötszerrel. Az a célunk, hogy ebben az évben minden mentőállomást felszerelhessünk a korszerű égési kötszerrel, ezért az Ön adománya is fontos nekünk! Kérem, támogassa a korszerű és hatékony életmentést!

Tovább...
Véletlenül csúszott a forró vízbe…

„A kisfiú remegett az ijedtségtől és a fájdalomtól, elszorul a szívem, amikor visszagondolok az esetre”− meséli Simon Csaba mentőtiszt egy szeptemberi riasztás után. Mai napig hálás az Alapítványnak, hogy abban a helyzetben elegendő égési kötszer állt a rendelkezésükre a sérült kisfiú ellátásához.

Minden perc számított, alig vártuk, hogy végre megérkezzünk a tiszaföldvári strand területére, és segíthessünk a bajbajutott kisfiúnak. 

Tovább...
Ha ugrani kell, ugrunk

Egy májusi késő délutánon érkezett be a riasztás a Gyomaendrőd Mentőállomásra: egy csónakban horgászó férfi hirtelen a vízbe esett, majd nem bukkant elő a víz alól. A parton lévő horgászok azonnal értesítették a mentőket – Kovács Tamás beszámolója.

„Az egységünk pár percen belül meg is érkezett a helyszínre, ahol a szemtanúk pontos leírását követően a bajtársam, Hangya Balázs, aki szakképzett vízimentő is, a vízbe ugrott, és pár perc elteltével sikeresen megtalálta a meder alján a férfit.

Tovább...
Tizenöt percig küzdöttünk, de visszahoztuk

Éjjel 11-kor eszeveszett csengetésre lettek figyelmesek a bélapátfalvai mentőállomáson. A kétségbeesett férfi idős édesapját hozta be az orvosi ügyeletre. Mivel az ügyeletet már pár éve megszűntették, így a mentősök rohantak ki az udvarra, ahol már eszméletlenül ült a kocsiban a bajbajutott. Fónagy Miklós meséli el az újraélesztés történetét.

Tovább...
ADOMÁNYOZZON!
Fizetési tájékoztató
Vásárlási tájékoztató
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
Név:
E-mail:

Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2013, created by Black IT & Creatree