ET index

2014 - 7,0 pont

2013 - 6,8 pont

Elsősegély Tájékozottsági Index

A mentéshez mindenkinek értenie kell, hiszen már kis tudással megelőzhető a baj, vagy orvosolható a probléma. Alapítványunk fontos küldetése a társadalmi tájékozottság növelése az elsősegélynyújtási ismeretek terjesztésével.

Mi az ET index?

Alapítványunk a Nagy Elsősegély Teszt felmérések alapján megalkotott egy arányszámot, az úgynevezett Elsősegély Tájékozottsági Indexet, amely az összes helyes válasz és az összes feltett kérdés hányadosából mutatja meg, hogy egy 10-es skálán milyen eredményt értek el a megkérdezettek.

Mit mutat az eredmény?

Míg 2013-ban 6,8 pont volt az eredmény, ez egy évvel később minimálisan 0,2 ponttal javult, tavaly pedig ismét kis emelkedéssel 7,1 pont lett az Elsősegély Tájékozottsági Index.

Bár az idei szám nem alacsony, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden egyes területen magas lenne a tájékozottsági arányunk. A teszt kérdéseivel minden évben szándékosan a leghétköznapibb, gyakran előforduló helyzetek megoldásaira helyeztük a hangsúlyt, az eredmény alapján van még mit fejlődni az elsősegélynyújtás terén. Gyakori vészhelyzetekben a többség még mindig nincs tisztában azzal, mik az azonnali, szakszerű teendők.

Olvassa el a 2013-as, a 2014-es és a 2015-ös felmérés elemzését!

A Nagy Elsősegély Teszt keretében 2013, 2014, 2015 és 2016 tavaszán 1000 főt kérdeztünk meg az elsősegélynyújtással kapcsolatos tudnivalókról. Látni akartuk, mely területeken vannak hiányosságok, mire kell még jobban felhívni a lakosság figyelmét.

ADOMÁNYOZZON!
Fizetési tájékoztató