Csuja Imrével újabb díjat nyertünk

Bizonyára emlékszik még Balára, azaz Csuja Imrére, a kérlelhetetlen, de jószívű életmentőre. 2015-ben az ő segítségével tanítottuk meg az országot a laikus újraélesztés lépéseire, idén pedig az 1%-ért kampányoltunk vele és Győrfi Pállal.

Mindkét film rendkívül népszerű volt, együtt több mint hárommilliós nézettséget produkáltak, amely a hazai társadalmi célú reklámfilmek mezőnyében példátlan sikernek számít.

Civil Díjat nyertünk Balával

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a Tartsd életben! kisfilmünk lett a Civil Díj 2016 pályázatán a Legjobb kommunikációs kampány kategória nyertese.

A május 3-ai díjátadó gálán a díjat támogató MagnetHáz aulájában Hajós András konferálta fel az idén először meghirdetett Civil Díj nyerteseit. A NIOK Alapítvány által életre hívott díj a legjobb civil hazai kezdeményezéseket díjazta hét kategóriában.

Kétmillió néző Arany Effie-t ért

A reklámhatékonyság Oscar-gáláján, október 9-én Arany Effie-t nyert Tartsd életben! című kampányfilmünk.

Egy évvel ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a laikus újraélesztés alkalmazására bátorító kisfilmünk mind a nagyközönség, mind a reklámszakma kedvence lesz. A film forgatásához a British Heart Foundation kisfilmje adta az ötletet, melyben Vinnie Jones gengszterként tanítja, hogyan lehet pusztán a mellkas nyomásával visszahozni az életbe a bajbajutottat. A magyar változatban Csuja Imre kapta a főszerepet: szerethetően kemény maffiózóként tanított minket újraéleszteni.

Effie- díj 2014 - Újabb EFFIE-díjjal gazdagodtunk!

Ebben az évben ismét rangos elismerésben részesült Alapítványunk a hatékonyság Oscar-díjának is nevezett EFFIE 13. hazai megmérettetésén. Idén a társadalmi célú kampányok szja 1% kategóriájában nyertünk bronz díjat!

2013 januárjától egészen májusig, az adóbevallások elkészítésének határidejéig folytatott online kampányuknak köszönhetően 28%-kal, messze a kitűzött célon felüli mértékben sikerült növelnünk szja 1%-os bevételünket, a várt 65 000 000 Ft helyett így 74 620 000 forint folyt be a felajánlásokból.

Alapítványunk így a legtöbb 1% felajánlást gyűjtő civil szervezetek listáján 2013-ban a 12. helyről a 7. helyre lépett elő.

Minden kedves támogatónknak köszönjük, hogy felajánlásaikkal és adományaikkal hozzájárultak kampányprogramunk sikeréhez!

Köszönőlevél az Encsi Mentőállomástól

KÖSZÖNŐLEVÉL

„A krónika inkább csak a tragikus lefolyású küzdelmeket jegyzi föl részletesebben, azokat amelyekben a pusztító elemeké a diadal; míg azok fölött, amelyben az emberi erő, kitartás és önfeláldozás lett győzedelmes, napirendre tért. Pedig hány példáját jegyezhetné föl a hősiességnek, a csodálatos bátorságnak, a békés foglalkozások ez egyszerű katonáinak küzdelmeiből!”

/Törs Kálmán 1891./

Tisztelt Országos Mentőszolgálat Alapítvány!

Köszönjük az évek óta nyújtott segítséget, az adományozott mentéstechnikai eszközöket, melyeket az Abaúji régió területét ellátó esetkocsinak és a mentőautóinknak juttattak.

Ezek használatával jelentősen emelkedett a lakosság mentőellátásának színvonala, jóval nagyobb esélyük van az itt élő emberek az Eü. Törvényben előírt jogaikra az egészségügyi ellátás esélyegyenlősége szempontjából.

Kívánunk munkájukhoz a továbbiakban sok sikert és kitartást, mivel szükség van az Önök áldozatos munkájára!

Rácz Tamás

Mentőállomás-vezető

Országos Mentőszolgálat, Észak-Magyarországi Régió               Encs Mentőállomás, 3860. Encs, Petőfi út 58.

Encs, 2014.10.03.

Effie-díj 2013

Minden nap újjászületik valaki! – valljuk mindannyian az Országos Mentőszolgálat Alapítványnál.

Lélekben egy kicsit mi is újjászülettünk, köszönhetően annak a nívós szakmai elismerésnek, amelyet a Magyar Effie reklámhatékonysági versenyen kaptunk.

Az EFFIE a marketing és kommunikációs szakma egyik legkiemelkedőbb díja, melynek célja a kampányok eredményességének és költséghatékonyságának elismerése. Büszkék vagyunk rá, hogy a 100 fős szakmai zsűri a hosszú távú hatékonyság kategóriában (legalább 3 év kampányprogramjának eredményessége) direkt marketing kommunikációs tevékenységünket bronz EFFIE-díjjal jutalmazta.

A 2008-tól 2013-ig tartó időszakban társadalmi kommunikációs és forrásteremtési programunk eredményeként immár több mint 100 ezer fős támogatói bázissal rendelkezünk, így ismereteink szerint a magyar civil szervezetek közül ma az Országos Mentőszolgálat Alapítvány rendelkezik a legnagyobb, magánszemélyekből álló társadalmi támogatottsággal!

Köszönőlevél a Szabadszállási Mentőállomástól

Tisztelt Országos Mentőszolgálat Alapítvány!

Ezúton szeretném megköszönni minden szabadszállási bajtársam nevében, hogy Szabadszállás Mentőállomás részére 2013. január hónapban

1 kárhelylámpát,

2 pulzoximétert,

2 gyermek plédet,

1 sürgősségi ollót,

égési kötszert

adományoztak.

A munkánkhoz nyújtott segítségüket tisztelettel köszönjük!

Szabadszállás, 2013. február 1.

Üdvözlettel: Juhász József állomásvezető

Emléklap a Szabadszállási Mentőállomástól

Emléklap

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványának

Segítségükért, amelyet a 2012. és 2013. évben az Országos Mentőszolgálat Szabadszállási Mentőállomásnak nyújtott adományaik által, lehetőséget teremtve a mentőmunkánk színvonalának emelésére.

Helytállásukat, segítségüket tisztelettel köszönjük!

Munkájukhoz sok erőt, egészséget, kitartást kívánnak a Szabadszállási Mentőállomás dolgozói

„Egészen addig, amíg akár egyvalaki is van, aki hisz a jóban, és meg is küzd érte, addig nem arat diadalt a sötétség. De a sötétség mégis próbálkozni fog, és nekünk minden nap éberen kell őrködnünk."  Peter Freund

2013.

Köszönőlevél a Hajdúböszörményi Mentőállomástól

KÖSZÖNJÜK!

2012.02.09. (csütörtök) 14:00-kor az Országos Mentőszolgálat Alapítvány két munkatársa (Kalmár Klára irodavezető és Názer Edit) látogatta meg a hajdúböszörményi mentőállomást, és hozott magával 637.479 Ft értékű EÜ-i felszerelést. Ezek között vannak a régóta várt légútbiztosító és modern végtagrögzítő eszközök. A mentéstechnikai eszközök átadása, bízunk benne, hogy egy gyümölcsöző együttműködés első lépcsőfoka csupán és a későbbiekben a mi mentőalapítványunkkal együttműködve még több fejlesztésre és minőségi eszközcserére nyílik lehetőség.

Az átadó napján a hajdúböszörményi mentőállomás dolgozói közel teljes létszámban jelentek meg, és ezúton fejezik ki a köszönetüket az alapítvány munkatársainak fáradságos és állhatatos munkájáért. Hajdúböszörmény lakosainak pedig hálásak vagyunk az önzetlen felajánlásokért.

Hajdúböszörmény, 2012-02-09

Tisztelttel: Feindl László

Mentőállomás-vezető

Köszönőlevél a Putnoki Mentőállomástól

Kedves Klára!

A putnoki mentőállomás dolgozói nevében nagy tisztelettel és hálás szívvel köszönöm a 2011. október 6-án átadott mentéstechnikai eszközöket.

A gerinchordágyat, a rögzítő hevedereket, a fejrögzítőt, a két darab mentőtáskát a hozzá tartozó ampullatartókkal.

A mentőtáskák a 24. órában érkeztek, hiszen a régi táskának néhány napja elszakadt a füle.

Köszönjük, hogy nagylelkű adományukkal hozzájárultak Magyarország egyik legszegényebb és gazdaságilag egyik legelmaradottabb térségében a mentés fejlesztéséhez.

Tisztelettel:

Rási Zoltán

Mentőállomás-vezető Putnok

Köszönőlevél a Pesthidegkútii Mentőállomástól

KÖSZÖNŐLEVÉL

A Pesthidegkúti Mentőállomás köszönetet mond

az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak

a számunkra nyújtott támogatásért, melynek köszönhetően mentőgépkocsink felszerelése egy Lifepak 1000 típusú defibrillátorral, KED mellénnyel, végtagvákuummal bővülhetett.

Budapest, 2011. március 29.

Szentiványi Bence

állomásvezető

Köszönőlevél az Özdi Mentőállomástól

Tisztelt Országos Mentőszolgálat Alapítvány!

Az ózdi Mentőállomás dolgozói és térségünk lakói nevében köszönetem szeretném kifejezni, az adományozott Lifepak 1000 defibrillátor gépért. Valóban nagy segítséget jelent, mind dolgozóinak, mind betegeinknek, mivel Önöknek köszönhetően ezentúl a hat futó kocsinkból négyben már lesz defibrillátor készülék.

Köszönettel:

Ózd, 2011-01-10 Faragó Tamás áll.vez.mt.

Köszönőlevél a Zalaszentgróti Mentőállomástól

Köszönőlevél

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Országos Mentőállomás Alapítvány valamennyi munkatársának, segítő munkájáért, melynek eredményeként a zalaszentgróti mentőállomás egy fontos életmentő eszközzel gazdagodhatott. Ezáltal sikerült elérnünk egy magasabb ellátási szintet, mivel büszkén elmondhatjuk városunkban, hogy mindkét mentőautónkban van már defibrillátor.

Reméljük, hogy a jövőben is sikeresen együtt tudunk működni.

Munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Köszönettel a zalaszentgróti mentőállomás kollektívája!

Zalaszentgrót

2011. március 2.

Köszönőlevél a Miskolci Mentőállomástól

Tisztelt Országos Mentőszolgálat Alapítvány!

Engedjék meg, hogy ezúton fejezzem ki köszönetemet a miskolci mentőállomás dolgozói nevében az Önöktől kapott AGILIA Perfusor adományozásáért.

A fent nevezett eszközt a miskolci rohamkocsi személyzete használja. Segítségével több kritikus állapotú betegnél történt meg különböző gyógyszerek pontos adagolása.

Miskolc, 2010. december 28.

Tisztelettel:

Pap Zsolt

m.áll. vezető

Köszönőlevél Karcag Mentőállomástól

TISZTELT ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY!

Ezúton szeretnénk megköszönni az alapítvány valamennyi munkatársának azt a sok önzetlen munkát, mellyel Önök nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a mentőellátás minőségét javító eszközökkel gyarapodhasson mentőállomásunk, s így jövőben munkánk hatékonyabb és sikeresebb végzéséhez segítettek hozzá. Tiszteletünk jeléül fogadják elismerésünket, és kívánunk valamennyiüknek jó erőt, egészséget, további munkájukhoz pedig kitartást, és sok sikerélményt.

Karcag, 2010.09.11.

Köszönettel: Karcag Mentőállomás dolgozói

Köszönőlevél a Hevesi Mentőállomástól

Köszönet

az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak!

Köszönetünket fejezzük ki azokért a mentéstechnikai és vizsgálati eszközökért, amelyeket az Alapítvány jóvoltából kaptunk.

Ezzel hivatásunk teljesítését könnyebbé, betegeink ellátását hatékonyabbá téve.

Jelen korunk egyre magasabb elvárásainak próbálunk megfelelni szakmailag és technikailag egyaránt.

A mai modern betegellátás nélkülözhetetlen elemi a korszerű mentéstechnikai eszközök.

Eddigi munkák során szakmai felkészültségünket folyamatosan fejlesztettük, a mai naptól technikai hátterünk is bővült, ezáltal Önök is részesei lesznek további sikereinknek.

Bízunk benne, hogy egyre több, embertársai iránt felelősséget érző adományozó segíti áldásos munkájukat, amelyhez jó egészséget és további sok sikert kívánnak a Hevesi Mentőállomás dolgozói.

„Az ember nem csak akkor öl meg valakit,

ha megmérgezi vagy leszúrja, hanem

akkor is, ha nem tudja megmenteni.” (Müller Péter)

Heves, 2010. augusztus hó 9.

Nagy András

állomásvezető

Köszönőlevél a Szeghalmi Mentőállomástól

Tisztelt Országos Mentőszolgálat Alapítvány!

A Szeghalmi Mentőállomás köszönetét fejezi ki az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak az általa adományozott Gyermek Sürgősségi táskáért! A Gyermek Sürgősségi táskának köszönhetően a Szeghalmon és környékén élő gyermekek magasabb színvonalon történő ellátását tudjuk biztosítani.

Köszönettel: Szatmári Andrea

Állomásvezető-Mentőtiszt

Kelt. Szeghalom, 2009-12-10

Köszönőlevél a Katona József Szakképző Iskola és Gimnáziumtól

Tisztelt Országos Mentőszolgálat Alapítvány!

Iskolánk tantestülete nevében köszönetet szeretnénk mondani Önöknek, a nevelési értekezletünkhöz nyújtott segítségükért.

Dr. Czakler Éva az Országos Mentőszolgálat Alapítvány alelnöke mentőorvosként adott nekünk pontos és részletes útmutatást arra vonatkozóan, hogy mi a teendőnk addig, amíg a mentő az iskolába megérkezik

Hasznos volt számunka, ahogy részletezte a segítségnyújtás különböző eseteit és kitért arra is, miért és milyen információk fontosak a mentő hívásakor.

Dr. Czakler Éva határozott egyénisége, segítő szándékú lelkes előadása nagy hatást gyakorolt ránk!

Szükség esetén igyekszünk majd mindent megtenni azért, hogy a mentő érkezéséig a hallottaknak megfelelően lássuk el a tanulóinkat

Budapest, 2009. november 26.

Köszönettel

Dr. Solymosiné Vatai Emília

igazgató

Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium

Köszönőlevél a Mátészalkai Mentőállomástól

Tisztelt Alapítvány!

Szeretném magam és Bajtársaim nevében megköszönni az alapítvány minden munkatársának és segítő szándékú támogatóiknak az alábbi eszközök adományozásával

1 garnitúra gyerek intraosszeális tű

1 garnitúra felnőtt intraosszeális tű

1 db Lifepak 1000 félautomata defibrillátor

1 db gerinchordágy (lapát)

3 db 2l oxigénpalack

1 db puloxymeter

1 db motoros szívó

1 db VM matrac

segítik a mindennapi mentő munka színvonalának javítását állomásunk eszköz- és műszerparkjának fejlesztését.

Köszönettel:

Mátészalka, 2009. április 6.

Szegedi András

Állomásvezető