Bárki életmentővé válhat!

Október 16. az újraélesztés nemzetközi napja.

Vészhelyzetben csak az emberek 10%-a tud újraéleszteni, pedig Magyarországon naponta közel hetven embert ér hirtelen szívhalál. Az újraélesztés napjának legfontosabb célja, hogy minél többen megtanulják az életmentés egyszerű módszerét, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vészhelyzet felismerése, a gyors segélyhívás és az azonnali elsősegély életeket menthet.

A Bala-féle laikus újraélesztést bárki elsajátíthatja, így tehet egy lépést afelé, hogy kellő időben cselekedni merjen!

Október 16-a szerte a világon az újraélesztés nemzetközi napja. Az Európai Újraélesztési Társaság kezdeményezésére elindított esemény az újraélesztés módszereire, és az azonnali segítségnyújtás fontosságára hívja fel a figyelmet minden évben.

Egyszerű módszer – levegőbefújás nélkül is lehet életet menteni!

Magyarországon a hirtelen szívhalál több mint 25 000 áldozatot követel évente. Az esetek többségében mire kiérnek a mentők, már késő. Ha nem ismerjük legalább az újraélesztés legegyszerűbb módját, amikor a szájból orrba vagy szájból szájba levegőfújás kihagyásával, pusztán a mellkas másodpercenkénti kb. kétszeri nyomásával is életet menthetünk, akkor drasztikusan csökken az esélyünk. Ide kattintva Ön is megtanulhatja a Bala-féle egyszerű újraélesztési technikát!

Ha pedig élőben szeretné elsajátítani az újraélesztés gyakorlatát, akkor látogasson el 2018. október 16-án az Országos Mentőszolgálat nagyobb mentőállomásainak egyikére, ahol ingyenes életmentő képzésen vehet részt. A pontos helyszínek az alábbi linkre kattintva olvashatóak: mentok.hu

Tegyen ma Ön is egy lépést a magyar életmentésért! Támogassa alapítványunk munkáját, hogy kampányainkban minél több ember megismerhesse az elsősegélynyújtás fontosságát! Adományával még több eszközt állíthatunk az életmentés szolgálatába!

Online adományozok!

ADOMÁNYOZZON!