A férfi mellett robbant fel a kályha

Most még talán el sem tudjuk képzelni, pedig hetek kérdése, és újra hűvösre fordul az idő, és gondoskodni kell a fűtőanyagokról. Amelyik családban nincs lehetőség megvenni a tűzifát, sajnos veszélyes hulladékokkal is befűtenek. Ez történt azzal a kiskunfélegyházi férfival is, akihez Györgyéket riasztották. Festékesdobozokkal akart befűteni. Az ezekben maradt gyúlékony anyagok a kályhában felrobbantak.

„Rettenetes látvány fogadott bennünket, amikor a hajnali órákban kiérkeztünk a helyszínre. A tűzoltók addigra nagyrészt eloltották az öreg ház konyhájából jövő tüzet. A füstfelhőn keresztül annyit láttunk, hogy egy régi kályha szétrobbant, és a mellette lévő bútorok szinte teljesen elégtek. A súlyosan sérült férfit addigra az ágyra fektették, mi pedig azonnal elkezdtük a protokoll szerinti ellátását.

Felmértük az állapotát, testén nagyjából 36 százalékban másod- és harmadfokú égést szenvedett. Biztosítottuk a szabad légutakat, majd megkezdtük a vénás gyógyszeradagolást, és az égési sérülések ellátását. Ennek során kollégám kibontotta a speciális égési takarót és arcmaszkot, amelyet ráhelyeztünk a férfi testére. Ezzel azonnal hűteni, a fertőzésektől izolálni tudtuk az égett bőrfelületet, és fedőkötéssel kiegészítve szállítható állapotba tudtuk hozni.

Miután az állapotát stabilizáltuk, a kecskeméti megyei kórház baleseti ambulanciájára szállítottuk, innen pedig tovább a budapesti égési centrumba. Hála az égési kötszerek használatának, súlyosabb maradandó szövődmények nélkül felépült a balesetből.

Az égési kötszer használata növeli a túlélés esélyét. Adományozóink segítségével még több mentőállomásra juttathatunk égésikötszer-csomagot, még a hideg idő beállta előtt!

Online Adományozok

ADOMÁNYOZZON!