1% - Nekünk sokat számít!

Támogassa az Országos Mentőszolgálat Alapítvány életmentő munkáját adója 1%-ával 2018-ban is!

Adószámunk: 18252831-2-43

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány korszerű eszközöket adományoz az ország mentőállomásainak, ezzel még hatékonyabbá téve a hazai életmentést. 2017-ben 334 988 532 Ft értékben adtunk át eszközöket.

Hogyan ajánljam fel?

A személyi jövedelemadó 1%-át legkésőbb 2018. május 22-ig lehet felajánlani, és a felajánlást az szja-bevallással együtt vagy külön is benyújthatja.

• a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-ig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan , postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen) a 17SZJA EGYSZA lapján, illetve az erre a célra kialakított 17EGYSZA jelű nyomtatványon is rendelkezhet,
  • bevallási tervezete on-line javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 %-áról rendelkezni,
  • munkáltatójának is leadhatja rendelkezését 2018. május 10-ig lezárt borítékban. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen a felajánló adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása,
  • a bevallástól elkülönülten 2018. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz a 17SZJA EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).
  • Rendelkezése csak akkor lesz érvényes, ha adóját befi zette és nincs adótartozása.
  • Nagyon fontos, hogy csak 1 civil szervezet, és 1 egyház vagy köztestület számára ajánlhatja feladója 1+1%-át! Tehát évente csak egy ilyen rendelkezést töltsön ki.

A rendelkező nyilatkozatot letöltheti és kinyomtathatja innen:

Fontos, hogy a 2018. május 22-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Miért az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak ajánljam fel?

Mert az 1% nekünk sokat számít!

Mi életmentő eszközöket vásárolunk a felajánlott adóforintokból, így újraélesztőgéppel, lélegeztetőgéppel vagy éppen speciális égési kötszerrel segítjük az életmentést az ország egész területén.

2017-ben 334 988 532 Ft értékben adtunk át eszközöket.

Nézze meg térképünkön, mely állomásnak milyen eszközzel segítettünk!

Hogyan tudok rendelkezni adóm 1%-áról?

A képre kattintva letölthető rövid és egyszerű útmutatóval örömmel segítünk a rendelkezés megvalósításában. Talán elsőre túl összetettnek, így nehézkesnek tűnhet ez a feladat, és az ember nem szívesen kezd hozzá bonyolult kitöltésekhez. De ez nem az. Itt a bizonyíték, aminek segítségével valóban néhány perc alatt megtörténhet a mentők számára is oly értékes rendelkezés:

Hogyan tudok rendelkezni egyszerűen? - Útmutató

Mennyit ér az adó 1%-om?

Sokan azt gondolják, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-a olyan elenyésző, hogy nincs értelme felajánlani. Pedig sok kicsi sokra megy! A nekünk felajánlott adó 1% átlagos értéke 3976 Ft volt 2017-ben. Mivel több mint 22 000 fő gondolta úgy, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját segíti, így a felajánlások összértéke 81 595 900 Ft volt.

Ha sokan összefogunk, akkor nagy segítséget tudunk nyújtani!

Nekünk az Ön szja 1%-a is sokat számít! Köszönjük, hogy az életmentést segíti ezzel a lényegében 4000 forintos felajánlással!

ADOMÁNYOZZON!
Fizetési tájékoztató