Éves jelentés 2016

Elkészült Alapítványunk 2016-os beszámolója, amelyet mostantól Ön is megtalál honlapunkon. Nagy örömünkre szolgál, hogy a tavalyi évben rekordösszegű támogatásból gazdálkodhattunk, így még nagyobb összeget fordíthattunk eszközvásárlásra. Éves jelentésünkben bemutatjuk a 2016-os adománygyűjtő és szemléletformáló kampányainkat, és többek között az „1%- Nekünk sokat számít” elnevezésű reklámfilmünk fogadtatásáról is olvashat.

Lapozzon bele Ön is az online kiadványunkba!

Mindenki megérdemel még egy esélyt

Hétköznapi hősök − szokták mondani ránk, mentősökre. Pedig mi csupán a munkánkat végezzük. Az igazi hősök azok, akik civilként mernek gyors döntést hozni, és vészhelyzetben a laikus technikával képesek megkezdeni az újraélesztést.  Önmagában ez óriási segítség nekünk, kiérkező mentőknek, de van még valami, ami hozzájárul a sikeres életmentéshez. Mégpedig a Lifepak 15 defibrillátor, amelyet nemrég egy focimérkőzésen összeesett férfi megmentésénél használtak bajtársaim.

„Úgy hiszem, ha valakit sikerül visszahoznunk az életbe, az olyan, mintha újra megszületne. Antal története különösen emlékezetes számomra. Az ő újjászületése nagyon szépen példázza, mennyit jelent, ha laikusként segítünk bajba jutott embertársunkon”-Balogh János mentőápoló beszámolója

Erőn felül teljesítettünk

A Szigetvárhoz közeli szőlő lankái a kirándulók kedvelt célpontja. A táj gyönyörű, a csendet csupán a madarak hangja töri meg. A mentők számára mégsem ideális, ugyanis az esőzéstől csúszóssá vált utakon mentőautóval lehetetlen megközelíteni a helyszínt.

„Egy fiatalembertől érkezett a riasztás. Édesapja cseresznyeszedés közben leesett a fáról, nagyjából 3,5–4 méter magasból a szőlősorok közé. Háti-deréktáji fájdalmakat említett, a lábait nem tudta mozgatni. A címet látva nem örültünk kimondottan, mert a szőlőhegyet még száraz időben sem egyszerű megközelíteni.

Egy hívás = 250 Ft életmentő adomány

Mostantól egy telefonhívással vagy egy üzenettel is segítheti az Országos Mentőszolgálat Alapítvány életmentő munkáját az Adhat Vonalnak köszönhetően.

Mit kell tennie?

Adományozás telefonhívással:
hívja a 13 600-as számot, és üsse be az 58-as melléket!

Adományozás üzenettel:
küldje el üzenetben az 58-as számot a 13 600-ra!

Ha ugrani kell, ugrunk

Egy májusi késő délutánon érkezett be a riasztás a Gyomaendrőd Mentőállomásra: egy csónakban horgászó férfi hirtelen a vízbe esett, majd nem bukkant elő a víz alól. A parton lévő horgászok azonnal értesítették a mentőket – Kovács Tamás beszámolója.

„Az egységünk pár percen belül meg is érkezett a helyszínre, ahol a szemtanúk pontos leírását követően a bajtársam, Hangya Balázs, aki szakképzett vízimentő is, a vízbe ugrott, és pár perc elteltével sikeresen megtalálta a meder alján a férfit.

100 diák élesztett újra a Fradi-pályán - videó

Április végén 100 diákkal élesztettünk újra a Fradi-pályán. Most elkészült a lenyűgöző drónos felvételekkel színesített filmünket az eseményről!

Nagyon jó érzés, hogy életben tartottam – életet mentett a balatonfüredi rendőr

Eszméletlen, nem lélegző férfit hozott vissza az életbe Belák József körzeti megbízott az Országos Mentőszolgálat Alapítvány Tartsd életben! kampányvideójának utasításait követve.

A megmentett balatonfüredi férfihoz fia hívta ki a rendőröket miután telefonon beszélt vele. Érezte a két évtizede elviselhetetlen gerincfájdalmakkal küzdő apja hangján, hogy a végső elkeseredés határán áll. Az öngyilkossági kísérlettől tartva azonnal cselekedett.

ADOMÁNYOZZON!
Fizetési tájékoztató