Ha ugrani kell, ugrunk

Egy májusi késő délutánon érkezett be a riasztás a Gyomaendrőd Mentőállomásra: egy csónakban horgászó férfi hirtelen a vízbe esett, majd nem bukkant elő a víz alól. A parton lévő horgászok azonnal értesítették a mentőket – Kovács Tamás beszámolója.

„Az egységünk pár percen belül meg is érkezett a helyszínre, ahol a szemtanúk pontos leírását követően a bajtársam, Hangya Balázs, aki szakképzett vízimentő is, a vízbe ugrott, és pár perc elteltével sikeresen megtalálta a meder alján a férfit.

Egy hívás = 250 Ft életmentő adomány

Mostantól egy telefonhívással vagy egy üzenettel is segítheti az Országos Mentőszolgálat Alapítvány életmentő munkáját az Adhat Vonalnak köszönhetően.

Mit kell tennie?

Adományozás telefonhívással:
hívja a 13 600-as számot, és üsse be az 58-as melléket!

Adományozás üzenettel:
küldje el üzenetben az 58-as számot a 13 600-ra!

Tizenöt percig küzdöttünk, de visszahoztuk

Éjjel 11-kor eszeveszett csengetésre lettek figyelmesek a bélapátfalvai mentőállomáson. A kétségbeesett férfi idős édesapját hozta be az orvosi ügyeletre. Mivel az ügyeletet már pár éve megszűntették, így a mentősök rohantak ki az udvarra, ahol már eszméletlenül ült a kocsiban a bajbajutott. Fónagy Miklós meséli el az újraélesztés történetét.

100 diák élesztett újra a Fradi-pályán - videó

Április végén 100 diákkal élesztettünk újra a Fradi-pályán. Most elkészült a lenyűgöző drónos felvételekkel színesített filmünket az eseményről!

Nagyon jó érzés, hogy életben tartottam – életet mentett a balatonfüredi rendőr

Eszméletlen, nem lélegző férfit hozott vissza az életbe Belák József körzeti megbízott az Országos Mentőszolgálat Alapítvány Tartsd életben! kampányvideójának utasításait követve.

A megmentett balatonfüredi férfihoz fia hívta ki a rendőröket miután telefonon beszélt vele. Érezte a két évtizede elviselhetetlen gerincfájdalmakkal küzdő apja hangján, hogy a végső elkeseredés határán áll. Az öngyilkossági kísérlettől tartva azonnal cselekedett.

ADOMÁNYOZZON!
Fizetési tájékoztató